Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Elon Musk sprema povlačenje iz preuzimanja Twittera Istaknuto

Elon Musk sprema povlačenje iz preuzimanja Twittera

Elon Musk će, čini se, pokušati odustati od kupnje Twittera zato što je brojke o lažnim korisničkim računima na toj platformi nemoguće provjeriti.

Izvori bliski Musku su Washington Postu rekli kako je tim serijskog poduzetnika obustavio pojedine razgovore o financiranju preuzimanja vrijednog 44 milijarde američkih dolara, uključujući i nekog tko je zainteresiran podržati tu transakciju.

Do usporavanja pregovora s investitorima došlo je tijekom zadnjih nekoliko tjedana nakon što je Muskov tim Twitterove podatke koje prodaju poslovnim klijentima proglasio dvojbenima. Vjeruju kako zbog toga nemaju dovoljno informacija za procjenu Twitterovog poslovanja, što je ključno za uspjeh akvizicije.

Moguće je i spuštanje cijene

Sad su došli do zaključka kako ne mogu provjeriti broj lažnih korisničkih računa pa se može očekivati drastična promjena smjera, iako anonimni izvori nisu naveli o kakvoj bi promjeni moglo biti riječ. Nije nemoguće kako će pokušati spustiti cijenu koju će platiti za popularnu platformu za mikrobloging ili ustvrditi kako mu uprava Twittera nije dala prave podatke o poslovanju.

Lažni korisnički računi nisu jedini razlog zašto bi se Musk htio izvući iz transakcije koju je sam inicirao. Cijena Twitterovih dionica od njegove ponude iz travnja ove godine drastično je pala, zbog čega se stvara dojam kako će previše platiti za tu tvrtku. Uz to, Musk već vodi Teslu i SpaceX, kao i nekoliko startupova.

Ali, neće mu biti lako tek tako izvući se iz kaše u koju se uvalio. Pristao je, naime, dovršiti preuzimanje osim ako nešto doista veliko pogodi Twitterovo poslovanje. Pravni stručnjaci dvoje oko toga hoće li broj lažnih korisničkih računa biti dovoljan argument, a Twitter je dosad konzistentno pokazivao kako je spreman držati Muska za riječ do kraja.

Čak i ako uspije sud uvjeriti kako nije obvezan dovršiti akviziciju, moguće je kako će morati platiti milijardu USD odštete.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next