Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Amazon predstavio potpuno autonomnog skladišnog robota Istaknuto

Amazon predstavio potpuno autonomnog skladišnog robota

Tijekom konferencije Re:Mars u Las Vegasu (Sjedinjene Države) Amazon je predstavio potpuno autonomnog skladišnog robota.

Proteus, kako je robot nazvan, može se samostalno kretati po skladišnim prostorima pomoću tehnologija navigacije, percepcije i sigurnosti razvijenih u Amazonu.

Kretanje mu ne mora biti ograničeno na određeno područje, već se može kretati među ljudima koji rade u skladištu.

Prema potpunoj automatizaciji

Osmišljen je kako bi pomogao pri jednostavnijim poslovima kao što je, primjerice, podizanje i premještanje GoCartova, neautomatiziranih transportnih vozila koje se koristi za prebacivanje paketa s jedne lokacije na drugu.

S vremenom bi trebao omogućiti automatizaciju kompletne Amazonove mreže GoCartova, što bi trebalo smanjiti potrebu za ljudskim radom kad je riječ o podizanju teških tereta.

Slično je vozilo nedavno predstavio i Gideon, hrvatska tvrtka za robotiku i rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji.

Njihov Casey bi trebao poslužiti za pripremu narudžbi za robu pakiranu u kutije putem optimizacije i usklađivanja zadataka ljudi i robota. Trebao bi ublažiti nedostatak radne snage i izazove koje donosi snažan rast e-trgovine.

Amazon je također predstavio robotsku ruku Cardinal, koja može sortirati pakete teške do 23 kilograma tijekom postupka obrade za isporuku. Cardinal je trenutno u fazi testiranja. Očekuje se kako će početi s redovnim radom u Amazonovim pogonima tijekom iduće godine.

Amazon Robotics u zadnjih je deset godina u pogon pustio više od 520 tisuća robotskih jedinica u skladištima i distributivnim centrima.

Amazon je na razvoju automatiziranih rješenja intenzivno počeo raditi nakon preuzimanja tvrtke Kiva Systems.

Cardinal i Prometeus vjerojatno su rezultat akvizicije tvrtke Canvas 2019. godine, čija je tehnologija integrirana u Kivinu kako bi se što lakše uklopila u postojeće Amazonove sustave, piše Tech Crunch.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next