Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kaseya kupuje Datto za 6,2 mlrd. USD Istaknuto

Kaseya kupuje Datto za 6,2 mlrd. USD

Kaseya predvodi konzorcij ulagača koji će, ako dobiju zeleno svjetlo regulatora, kupiti Datto i delistirati tu tvrtku s tržišta kapitala.

Servis za oporavak nakon katastrofe Datto prikupio je 100 milijuna američkih dolara kao startup, od čega je 75 mil. USD stiglo u jednoj rundi tijekom 2015. godine.

Kupila ih je Vista Equity 2017. godine, posložila im poslovanje i potom organizirala javnu ponudu dionica 2020. godine kako bi ih izlistala na burzama kapitala.

U međuvremenu su proširili poslovanje i otvorili urede u Australiji, Kanadi, Kini, Danskoj, Njemačkoj, Izraelu, Nizozemskoj, Singapuru i Velikoj Britaniji. Imaju nešto manje od 1.750 zaposlenika. Fokusirani su na male i srednje velike tvrtke. Njihova rješenja koristi više od 18.500 tvrtki partnera diljem svijeta.

Zaključenje transakcije do kraja godine

Dvije godine kasnije preuzima ih Kaseya, tvrtka koja se bavi računalnom sigurnošću i uslugama upravljanja, za 6,2 milijarde USD.

Dioničari Dattoa dobit će 35,5 USD po dionici, što je 52 posto premije u odnosu na njenu cijenu 16. ožujka ove godine. Cijena dionice je po objavi vijesti o preuzimanju porasla za više od 20 posto.

Kaseya u akviziciju ne ulazi sama, već kao predvodnica konzorcija investicijskih tvrtki među kojima su Insight Partners, TPG, Temasek, Sixth Street i drugi. Ta je tvrtka sa sjedištem u Miamiju u američkoj saveznoj državi Floridi osnovana 2007. godine. Prisutna je u više od 20 država diljem svijeta.

Dattov portfelj proizvoda i usluga trebao bi se dobro uklopiti u Kaseyinu ponudu i nadopuniti ju. Dioničari i upravni odbor već su dali zeleno svjetlo za preuzimanje, pa se samo čeka još na odobrenje nadležnih regulatornih agencija. Očekuje se kako bi transakcija mogla biti zaključena u drugoj polovici ove godine, piše Tech Crunch.

Tijekom zadnjeg poslovnog tromjesječja Datto je ostvario 163 mil. USD prihoda, za 18 posto više nego u isto vrijeme prošle godine. Očekuju kako će do kraja godine uprihoditi između 720 i 726 mil. USD, što je za nešto manje od petinu više nego u isto vrijeme lani.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next