Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Svi zaposlenici DoorDasha, uključujući i šefa, obavit će jednu dostavu mjesečno Istaknuto

Svi zaposlenici DoorDasha, uključujući i šefa, obavit će jednu dostavu mjesečno

Tvrtka DoorDash zatražila je od svih svojih zaposlenika da ponovno zavrnu rukave i obave po barem jednu isporuku mjesečno.

Taj se zahtjev odnosi na sve zaposlenike, uključujući i glavnog izvršnog direktora Tonyja Xua, ne samo dostavljače. Bit će upogonjen u sklopu programa WeDash, koji je dosad bio obustavljen zbog pandemije koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.

WeDash je izvorno pokrenut 2013. godine, kad i tvrtka DoorDash. Njeni su osnivači time želi povezati kompaniju sa zajednicom i filantropskim nastojanjima od samog početka, piše CNN. Ideja je također bila da svi zaposlenici, pa tako i uprava, osjete makar djelomično kakav je svakodnevni život dostavljača.

Neki su protiv, neki su za

Nisu svi u DoorDashu oduševljeni time. "Nisam se zaposlio kako bih razvozio dostavu, ništa slično nije bilo navedeno u opisu posla", naveo je objavi na društvenoj mreži Blind zaposlenik koji, kako je otkriveno, godišnje zarađuje oko 400 tisuća američkih dolara.

Njegova je objava privukla više od 1600 komentara drugiz zaposlenika ljutitih zbog primjene DoorDashove politike. No, bilo je i onih koji su se javili s opaskama u prilog ovoj inicijativi, piše New York Post. "Ozbiljno? Plaćaju te 400 tisuća USD i žele da isporučiš hranu jednom mjesečno kako bi u stavri mogao isprobati vlastiti proizvod i ti se žališ? Što nije u redu s tobom", poručio je jedan od komentatora.

Blind od korisnika traži registraciju adresom poslovne e-pošte kako bi potvrdili gdje su zaposleni, zbog čega je malo izgledno kako je riječ o lažnim objavama.

Onima koji ne mogu izaći na teren kako bi obavili dostavu DoorDash nudi druge opcije. Mogu se uključiti u korisničku podršku (WeSupport) ili se baviti prodajom (WeMerchant).

Sudjelovanjem zaposlenici ostvaruju bodove koje je moguće koristiti prilikom godišnje procjene njihovog rada. Sav novac zarađen takvim dostavama bit će doniran neprofitnoj organizaciji.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next