Biz Tech web portal powered by vidi logo2

YouTube na brzinu postigao dogovor o distribuciji s Disneyem Istaknuto

YouTube na brzinu postigao dogovor o distribuciji s Disneyem

Dva dana nakon prekida pregovora YouTube je postigao dogovor s Disneyem o distribuciji svih kanala te korporacije.

Nakon prekida pregovora bilo je obustavljeno prikazivanje 17 Disneyevih kanala na Googleovoj platformi za internetsku televiziju.

Po postizanju dogovora odmah su počeli vraćati pristup kanalima kao što su ESPN i FX. Korisničke postavke i preporuke nisu bile pogođene kratkim ali intenzivnim sukobom s Disneyem, tvrde u YouTubeu.

Pojedinosti postignutog sporazuma nisu objavljene. Po tekstu izjave za javnost može se naslutiti kako je YouTube bio taj koji je popustio, piše Gizmodo. Naime, izostavljen je izraz "pravedni uvjeti", često korišten tijekom pregovora s Disneyem, a naglasili su kako cijene njihovo partnerstvo i nastojanja za postizanjem dogovora.

Problem je - novac

Da su uspjeli postići dogovor s pravednim uvjetima vjerojatno bi se pohvalili time. Ovako se čini izglednim kako je zbog odlaska Disneya zaprijetio značajan pad broja pretplatnika, pa su popustili.

Srž sukoba bio je, naravno, novac. Tijekom proteklog tjedna iz YouTubea je stiglo upozorenje kako će dogovor s Disneyem biti obnovljen samo ako ta korporacija ponudi pravedne uvjete. Htjeli su da Disney tretira YouTube TV poput bilo koje druge TV platforme i ponudi s njima usporedive uvjete.

Ujedno su najavili kako će sniziti mjesečnu pretplatu za YouTube TV sa 64,99 na 49,99 američkih dolara. Tijekom nedjelje ta je cijena vraćena na prvotnih 64,99 USD, dok će 15 USD popusta dobiti oni koji su pretplatu nabavili po nižoj cijeni. Oni koji nisu dobili popust trebali bi ga primiti u obliku jednokratnog vaučera uz idući mjesečni obračun.

Pregovori su prekinuti tijekom prošlog petka, nakon čega su Disneyevi sadržaji prestali biti dostupni na YouTubeu. Vijest o tome podigla je priličnu medijsku prašinu što je, čini se, pomoglo povratku za pregovarački stol i postizanju dogovora.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next