Biz Tech web portal powered by vidi logo2

VIDI.edu: Koji X-faktor nudi 5 hrvatskih hi-tech učilišta Istaknuto

VIDI.edu: Koji X-faktor nudi 5 hrvatskih hi-tech učilišta

Hrvatska po postotku završenih studenata na smjerovima vezanim uz IT i tehnologije ne zaostaje za Europskom Unijom, no taj je broj u apsolutnim brojkama premalen za sve veće potrebe tržišta kako kod nas, tako i u cijeloj Europi.

Učenici koji se odluče na studij na tehnološkim fakultetima i učilištima imaju dobre predispozicije za pronalazak posla. Ipak, to što sve većem broju iznimnih tvrtki kod nas nedostaje IT radne snage, ne znači da će baš svatko dobiti priliku.

Baš iz tog razloga, u našem tradicionalnom posebnom prilogu Vidi.edu istražili smo što poznatih pet hrvatskih hi-tech učilišta nudi studentima kao X-faktor, posebnost koja će ih lansirati preko konkurencije na kompetitivnom tržištu rada gdje se traže svjetski standardi kvalitete.

Osim što smo pročešljali koji su to X-faktori na FER-u, RIT Croatia, VERN'-u, VSITE-u i Sveučilištu Sjever, razgovarali smo i s vodećim ljudima za ljudske resurse u velikim hrvatskim softverskim tvrtkama. Kako oni vide studente koji su došli s fakulteta i na čemu se još treba raditi provjerili smo u razgovoru s predstavnicima Poslovne inteligencije, Infinuma i Visage Technologies.

Cjelokupni posebni prilog možete pročitati na ovoj poveznici i u časopisu Vidi, broj 304 koji je u srpnju na prodajnim mjestima.

vidiedu2

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next