Biz Tech web portal powered by vidi logo2

U Infobipov Startup Tribe možete se uključiti bilo kad i bilo gdje Istaknuto

Ivan Burazin Ivan Burazin

Tvrtka Infobip pokrenula je program Startup Tribe kako bi pronašla i okupila domaće i svjetske startupe te pratila i ubrzala njihov rast i razvoj.

Kao što smo već pisali, startupi koji ispunjavaju uvjete mogu aplicirati za iznose od 10 do 60 tisuća američkih dolara u vrijednosti korištenja Infobipovih komunikacijskih tehnologija. Na raspolaganju će također biti dosad stečena znanja i iskustva, kao i izravna veza s globalnim investitorima i liderima iz industrije, što startupima može otvoriti vrata dodatnog kapitala i novih tržišta. Uz brojne edukcije, vodnjanska IT tvrtka otvara mogućnost i korištenja uredskih prostora na više od 65 lokacija diljem svijeta.

Predviđeno je i uključivanje u konferenciji Infobip Shift, koju u toj tvrtci namjeravaju pretvoriti u jedno od najvećih događanja tog tipa namijenjenog razvojnim programerima.

Strateški i dugoročan projekt

"Na Infobip Startup Tribe gledamo kao strateški i dugoročni projekt, cilj je da taj program traje zauvijek", rekao je za IT Biz Crunch Ivan Burazin, član uprave za developersko iskustvo u Infobipu.

Program, otkrio je dalje on, neće biti fizički vezan uz jednu lokaciju već će biti moguće koristiti ga s bilo koje lokacije u svijetu. "Program je tako namjerno složen jer ga vidimo kao globalnu inicijativu kojom pomažemo startupima iz cijeloga svijeta", pojasnio je Burazin.

Kako neće imati jedinstvenu lokaciju, tako neće biti ni generacija, niti rokova. "Ne želimo limitirati broj startupa koji se prijave. Očekujemo puno prijava iz svijeta, ali nas ne bi iznenadilo ni ako se prijavi veliki broj lokalnih startupa", naveo je Burazin.
Također je istaknuo kako Startup Tribe nije akcelerator, već inicijativa koja je partner s najboljim svjetskim akceleratorima.

"Pomoći će nam proširiti vijest o Startup Tribeu, a to će i njima dobro doći jer će ponuditi dodatne pogodnosti tim istim startupima. Uz to ćemo s njima organizirati razne suradnje, programe i evente", najavio je Burazin.

Infobip Startup Tribe vodit će Nikola Pavešić, direktor Infobipovog odjela osnovanog u ovu svrhu. Pavešić je karijeru započeo u Ujedinjenim narodima u Tanzaniji. Svoj put u UN-u nastavio je u Tokiju, gdje živi posljednjih 10 godina. Osim što je vodio vlastiti startup, posljednjih pet godina obnašao je i vodeću poziciju za partnerstva u tvrki Nikkei, poslovnoj novinskoj kući u čijem je vlasništvu Financial Times.

Uz vođenje programa Startup Tribe zadaća će mu biti formiranje savjetodavnog vijeća sastavljenog od svjetskih ulagača i partnera iz cijeloga svijeta, a među kojima će biti vodeći VC fondovi i akceleratori kao što su Y Combinator, 500 Startups i Techstars.

U program se mogu prijaviti mogu startupi koji su skupili najviše pet milijuna eura investicija ili imaju najviše 100 zaposlenih. Moguće su iznimke ako pokažu veliki potencijal rasta u svojoj industriji. Svi zainteresirani startupi mogu se prijaviti ispunjavanjem obrasca na startups.infobip.com.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next