Biz Tech web portal powered by vidi logo2

BlackBerry službeno prelazi na Android operativni sustav

BlackBerry Priv, izvor: BlackBerry BlackBerry Priv, izvor: BlackBerry

"Fokusiramo se na napredak kako bi što brže ostvarili profit u našem mobilnom poslovanju. Potvruđujem lansiranje Priva, Android uređaja koji je ime dobio po BlackBerryjevom nasljeđu i našoj temeljnoj vrijednosti zaštite privatnosti naših korisnika. Priv je kombinacija najboljeg od BlackBerryjeve sigurnosti i produktivnosti s brzorastućim ekosistemom mobilnih aplikacija dostupnih na Android platformi", rekao je CEO BlackBerryja John S. Chen na predstavljanju financijskih rezultata BlackBerryja za drugi kvartal 2015. godine.

Chen je tako potvrdio ono što se već mjesecima šuška - BlackBerry, nakon niza glasina, prelazi na Android operativni sustav.

Potvrda ne iznenađuje, jer neki od posljednje izašlih modela, poput P' i Leapa, nisu naišli na značajan odaziv kupaca, a kompanija je već nekoliko godina u financijskim problemima, najviše jer se nisu prilagodili brzom razvoju mobilne tehnologije gdje su im dominaciju lako uzeli Android i iOS.

Priv će poslovnim korisnicima ponuditi "najbolju sigurnost u klasi". Dodatni detalji o će biti objavljeni tijekom idućih nekoliko tjedana, a trebao bi izaći potkraj ove godine. Korisnici Priva će, kako piše u BlackBerryjevom izvještaju, moći izabrati koji će OS koristiti, dok će sve ostale BlackBerry uređaje i dalje pogoniti isključivo BlackBerry 10 operativni sustav.

Osim novog modela, tvrtka bi u ožujku 2016. trebala izdati novu BlackBerry 10.3.3 verziju operativnog sustava, a poručili su da će im, kao i dosada, glavna okosnica biti sigurnost i privatnost korisnika.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next