Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 262
Menu

Shopping div Alibaba želi se probiti do vas preko pametnih telefona i televizora

Shopping div Alibaba želi se probiti do vas preko pametnih telefona i televizora

Nakon neuspjelog pokušaja povezivanja s Acerom 2012. godine, Alibaba se ponovo želi vratiti na tržište pametnih telefona. Ovaj su put uložili 590 milijuna dolara u kineskog proizvođača pametnih telefona Meizu. Proizvođač je prisutan u Kini već 11 godina, ali drži oko 2% tržišta, što se ne može mjeriti s udjelima Applea, Samsunga ili Lenova. Usprkos tome, u siječnju ove godine su prodali 1,5 milijuna pametnih telefona koje pogoni Android operativni sustav. Alibabin CTO Jian Wang je objasnio da se ovim ulaganjem Alibaba Grupacija značajno širi, te da je ono vrlo važan korak u njihovoj ponudi pametnih telefona s kojima žele svojim korisnicima pružiti šire i drugačije mobilno iskustvo.  

Meizu je u Kini glavni konkurent Xiaomi, treći po redu proizvođač pametnih telefona u svijetu, koji smo, uz pet ostalih, predstavili u velikom usporednom testu kineskih pametnih telefona u broju časopisa VIDI za veljaču.

S druge strane, Alibaba se bori za ozbiljan udio „kolača“ u telekomunikacijama i želi se korisnicima još više i personaliziranije približiti preko prodaje pametnih telefona i televizora, prenosi Tech Crunch. Iz  Alibabe su poručili da će oprskrbljivati Meizu potrebnim resursima na područjima e-prodaje, mobilnog interneta, mobilnog operativnog sustava te analize podataka, sve u cilju razvoja kompletnog Meizu mobilnog sustava.

Suradnja bi Alibabi trebala pomoći da pokrene svoj operativni sustav preko Meizu pametnih telefona, nakon čega će ih ponuditi kineskom tržištu. Meizu uređaji se mogu naručiti preko Alibaba internetske trgovine po cijeni od oko 400 dolara (oko 2700 kuna), iako se za cijenu nekih mora slati poseban upit.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next