Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 262
Menu

Hrvatski startup u Bugarskoj dobio 25.000 eura

Hrvatski startup u Bugarskoj dobio 25.000 eura

U Zagrebu je 28.1.2015. održan Demo Day šeste generacije startupova Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. Od ukupno 11, četiri su startupa već osigurala i prve investicije. Colomb.io je jedini tim koji je to uspio i na međunarodnom planu: u Bugarskoj su se probili u startup projekt Eleven. Preko njega su dobili 25.000 eura početne investicije i mogućnost za dodatnih 75.000 EUR nakon prvih mjesec dana. Uspjeh duguju svojoj besplatnoj mobilnoj aplikaciji koja svakom vlasniku smartphonea omogućava da postane dopisnik i suradnik informativnih medija, a dostupna je za download preko trgovina Google Play i App Store.

Od ostala tri, SnapTap nudi rješenja za evente i marketing, ThoriumA+ su se specijalizirali za energetsku učinkovitost, a Tutotod svojom aplikacijom za iPad žele potaknuti kreativno razmišljanje djece između 1 i 5 godina starosti. Ujedno su i prvi koji su investiciju osigurali preko crowdfunding kampanja na web stranici zipzg

Inače, na Demo Dayu je nakon ZIP startup programa svoje rezultate predstavilo deset od jedanaest timova koji su ga započeli. Većina je njih u tom periodu uspjela doći do gotove faze proizvoda gdje se on može isprobati i testirati. 

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

Biz Tech web portal by vidi20.jpg