Menu

Toshiba je predstavila maleni hibridni laptop Satellite Click Mini s čak 16 sati autonomije

Toshiba je predstavila maleni hibridni laptop Satellite Click Mini s čak 16 sati autonomije

Manji od netbooka i većine hibridnih prijenosnika, novi Toshibin Satellite Click Mini objedinjuje u jednom uređaju tablet i laptop funkcionalnosti. Budući da se radi o prijenosniku s dijagonalom ekrana od samo 8,9 inča,  čini se da je evolucija ovog proizvoda išla od funkcionalnog Windows tableta prema dodavanju tipkovnice. Spomenuti ekran glavna je zvijezda Click Minija. Visoka rezolucija od 1920 x 1200 piksela i IPS tehnologija, koja omogućuje odlične kutove gledanja, dobri su preduvjeti za kvalitetan konvertibilni uređaj.

Kod hibridnih modela bitne su i dimenzije, pa tablet ima debljinu od 9,8 milimetara a težak je vrlo prihvatljivih 470 grama. Kada se prikopča tipkovnica, težina se penje na jedan kilogram, što je i dalje vrlo prenosivo. Tom dojmu dodatno pridonosi baterija (bolje reći dvije baterije, jedna u tabletu i jedna u tipkovnici) koje zajedno daju do 16 sati gledanja videa, što znači da ćete imati uređaj koji doslovno možete cijediti cijeli dan.

Hardverski, Satellite Click Mini gura Intelov Atom Z3735F koji ima četiri jezgre i maksimalni radni takt od 1,8 GHz te uz 2 GB radne memorije pogoni Windows 8.1 bez problema, iako su to više hardverske karakteristike tableta nego prijenosnika. S obzirom da je unutarnja flash memorija 32 GB, dobro će doći utor za micro SD karticu. U odnosu na klasične prijenosnike, uz Click Mini dobivate solidnu stražnju kameru od 5 megapiksela.

Ako biste uređaj koristili kao poslovni laptop, dobro će doći jednogodišnja pretplata na Office 365 uz naravno već spomenutu autonomiju baterije. Za multimediju će odlično poslužiti Dolby Digital Plus certifikat s kojim u paru idu dva stereo zvučnika. S telezorom se može povezati preko micro HDMI izlaza, a ima i podršku za Wireless display. Prijenosnik stiže u dvije boje  - satensko-zlatnoj i biserno bijeloj.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

Biz Tech web portal by vidi20.jpg