Upozorenje
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 262
Menu

Interaktivan kviz za sigurniju budućnost djece na internetu Istaknuto

Interaktivan kviz za sigurniju budućnost djece na internetu

Ove je godine Dan sigurnijeg interneta obilježen 10. veljače, pod motom „Stvorimo bolji internet zajedno“, istovremeno u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Obilježavanjem se žele pojačati edukacija i aktivnosti u sprječavanju zloupotrebe djece i mladih putem informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Zato je za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole osmišljen jedinstveni online kviz o sigurnosti na internetu. Učenici su ga mogli riješiti isključivo 10. veljače od 9 do 17 sati, a oni s najviše točnih odgovora prigodno su nagrađeni informatičkom opremom.

Kviz je bio dostupan na web stranici Bolji internet 2015 posebno napravljenoj samo za ovu godinu, a točni odgovori na pitanja se mogu pronaći na web stranici Sigurno dijete.

Dan sigurnijeg interneta se na inicijativu Europske komisije već godinama obilježava u svijetu, a ove se godine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini održao u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) u Osijeku te Međunarodnim forumom solidarnosti EMMAUS iz Sarajeva. Događaj je ove godine bio pod pokroviteljstvom Microsofta. 

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

Biz Tech web portal by vidi20.jpg