Menu

MobileFirst: IBM-a i Apple u ofenzivi na tržište poslovnih korisnika

MobileFirst: IBM-a i Apple u ofenzivi na tržište poslovnih korisnika

Nakon što su Apple i IBM u srpnju ove godine najavili ulazak u partnerstvo na području poslovnih mobilnih aplikacija, uskoro se očekuje i službeno predstavljanje rezultata njihovog rada - MobileFirst.

MobileFirst je platforma za razvoj aplikacija za iPad i iPhone namijenjenih prvenstveno kao produžetak radnog okruženja velikih tvrtki. Apple i IBM vjeruju da su pronašli nišu koja za sad stoji neiskorištena, a potencijalno predstavlja veliko ili barem vrijedno tržište.

“Mobilni uređaji su promijenili svakodnevne živote ljudi,” stoji u priopćenju IBM-a, “a uskoro će promijeniti i način na koji radimo.” Direktor Applea Tim Cook u listopadu je potvrdio da developeri iz obje tvrtke užurbano rade na razvoju više od 100 mobilnih rješenja koja će moći ponuditi za manje od mjesec dana. Svako od tih rješenja bit će posvećeno potrebama različite industrijske grane, od bankarstva i zdravstva do logistike i trgovine.

Možda MobileFirst i neće promijeniti iz temelja način na koji radimo, ali u bliskoj budućnosti mogao bi imati znatan utjecaj. Osim aplikacija koje razvijaju IBM i Apple, MobileFirst će omogućiti tvrtkama razvoj vlastitih rješenja u skladu sa svojim potrebama, a alati koji dolaze u sklopu platforme trebali bi olakšati postizanje osnovnih ciljeva - integracije s postojećim enterprise rješenjima, sigurnosti informacija i stabilnosti rješenja.

Iako tek treba vidjeti kako će se MobileFirst rješenja ponašati u ‘divljini’, obje tvrtke su profitirale već i samom najavom partnerstva. IBM već dugo nije veliki igrač na tržištu potrošačke elektronike, no u svijetu enterprise rješenja uživa znatno veći ugled od Applea, kojem je za ulazak na B2B tržište potreban dodatni kredibilitet. S druge strane, Apple u partnerstvo ulazi sa svojom hardverskom platformom i donosi sa sobom ‘cool’ faktor koji je važan za privlačenje interesa javnosti i neovisnih developera.

na vrh članka

Više vijesti

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

Biz Tech web portal by vidi20.jpg