Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Hrvatski Microblink dobio investiciju od 60 milijuna dolara Istaknuto

Hrvatski Microblink dobio investiciju od 60 milijuna dolara

Velika investicija će znatno ojačati tvrtku čiji je programsko rješenje odabrano među 5OUP! najboljih rješenja prema odabiru medijske kuće VIDI.

Hrvatska tvrtka za računalni vid Microblink, najpoznatija po svjetski popularnoj aplikaciji Photomath, koju koristi više od 200 milijuna ljudi širom svijeta, privukla je investiciju u visini od čak 60 milijuna dolara od Silversmith Capital Partnersa, investicijske tvrtke sa sjedištem u Bostonu.

Silversmith kaže da će ovo partnerstvo omogućiti Microblinku ubrzani rast u ključnim poslovnim područjima, uključujući razvoj proizvoda, izlazak na tržište i širenje tima.

Osim Photomatha koji je iz aplikacije prerastao u njegovu spinoff tvrtku, Microblink nudi brojne proizvode računalnog vida tvrtkama i organizacijama, koji im znatno olakšavaju digitalizaciju dokumenata i eliminiraju potrebu za ručnim unosom podataka.

"Kupci koriste platformu za pokretanje iskustava za milijune krajnjih korisnika kojima je potrebna mogućnost potvrde osobnog iskaza, skeniranja računa ili automatizacije prikupljanja podataka o plaćanju s uređaja koji odaberu. Usredotočenost Microblinka na kupca i vodstvo proizvoda predstavljaju snažni temelj za brzo skaliranje, a mi smo oduševljeni pružanjem podrške tvrtki u ovoj sljedećoj fazi rasta", izjavio je Sri Rao, General Partner u Silversmithu, koji će se pridružiti upravnom odboru Microblinka, gdje će surađivati na daljem razvoju Microblinka s CEO-om i suosnivačem Darrenom Bassmanom i suosnivačem Damirom Sabolom.

Microblinkovo programsko rješenje Microblink computer vision, prošle godine je u izboru najperspektivnijih hrvatskih poslovnih programskih rješenja 50UP!, odabrano među prvih 25 povodom 25 godina izdavačke kuće VIDI.

Ilijaš Microblink

Na čelu Microblinkovog tima za umjetnu inteligenciju nalazi se i Matija Ilijaš u svojstvu direktora za AI, koji je 2018. godine odabran među 30 najperspektivnijih genijalaca mlađih od 30 godina na VIDI Awards BIG3 konferenciji, pa još jednom možemo reći da smo uspjeli prepoznati potencijal u jednoj od najuspješnijih hrvatskih tech tvrtki.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next