Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Huawei izdao službeno priopćenje vezano uz nove odluke američke administracije Istaknuto

Huawei izdao službeno priopćenje vezano uz nove odluke američke administracije

Poznati proizvođač pametnih telefona koji se već duže vrijeme nalazi na udaru američke vlade i posebno predsjednika Trumpa, izdao je službeno priopćenje o odluci američke administracije o produženju „bana“ za godinu dana.

Priopćenje Huaweija prenosimo u cijelosti:

Huawei se kategorički protivi izmjenama i dopunama pravila o stranim proizvodima koji se odnose na Huawei, a koje je predložilo američko ministarstvo trgovine. Američka administracija dodala je 16. svibnja 2019. godine Huawei na listu entiteta kojima trebaju posebne dozvole za izvoz u SAD-u bez opravdanja. Od tada, unatoč činjenici da je Huaweiju onemogućen pristup brojnim industrijskim i tehnološkim elementima, i dalje smo posvećeni poštovanju svih pravila i propisa američke vlade. U međuvremenu smo uspjeli ispuniti ugovorne obveze prema kupcima i dobavljačima, preživjeli smo i krenuli naprijed, nasuprot prvotnim predviđanjima.

Ipak, u neumoljivoj težnji da pooštri mjere prema Huaweiju, američka administracija odlučila je provesti tu odluku, uz potpuno ignoriranje zabrinutosti mnogih kompanija i industrijskih udruženja. Ta je odluka bila proizvoljna i štetna, te prijeti industriji u cijelom svijetu. Novo će pravilo utjecati na širenje, održavanje i kontinuirano funkcioniranje mreža u vrijednosti stotina milijardi dolara koje smo uveli u više od 170 zemalja.

Ovo će utjecati i na komunikacijske usluge za više od 3 milijarde ljudi koji koriste proizvode i usluge Huaweija širom svijeta. Kako bi napala vodeću kompaniju iz druge zemlje, američka vlada namjerno je okrenula leđa interesima Huaweijevih kupaca i potrošača. To se protivi tvrdnji američke vlade da je motivirana sigurnošću mreže.

Ova odluka američke vlade ne utječe samo na Huawei. Ona će imati ozbiljan utjecaj na velik broj industrija globalno. Dugoročno gledano, to će naštetiti povjerenju i suradnji na globalnom tržištu poluvodiča o kojoj ovise mnoge industrije, povećavajući sukobe i gubitke unutar tih područja. SAD se trude svojim vlastitim tehnološkim snagama uništiti kompanije izvan vlastitih granica. To će samo poslužiti potkopavanju povjerenja međunarodnih kompanija u američku tehnologiju i lance opskrbe. U konačnici, to će naštetiti američkim interesima.
Huawei sveobuhvatno ispituje ovo novo pravilo. Neminovno će utjecati na naše poslovanje. Pokušat ćemo sve što možemo kako bismo pronašli rješenje. Nadamo se da će naši kupci i dobavljači i dalje biti uz nas, čime će umanjiti učinak ovog diskriminatornog pravila.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next