Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Rimac: Prvi gradovi s pametnim prometom 2024 Istaknuto

Rimac: Prvi gradovi s pametnim prometom 2024

Mate Rimac, osnivač i CEO tvrtke Rimac Automobili, povezan je s Vidijem već duži niz godina, od kada je još kao tinejdžer osvojio prvu VIDI e-novation nagradu za tehnološku inovaciju i time strogom žiriju natječaja stvorio dojam da se radi o izuzetno perspektivnoj mladoj osobi koja bi u budućnosti mogla raditi velike stvari.

Danas, nakon velikog uspjeha s električnim hiperautomobilima, električnim biciklima, tehnološkim proizvodima koje razvija za svjetsku autoindustriju i privlačenja investicija od strane velikih tvrtki proizvođača automobila poput Porschea i Hyundaia, Mate se i sam našao "s druge strane" VIDI e-novation natječaja, kao jedan od glavnih pokrovitelja i članova žirija.

Uoči procesa žiriranja i odabira najboljih inovacijskih projekata, odlučili smo s njim porazgovarati i snimiti video podcast iz kojeg ćete saznati obilje ekskluzivnih informacija o njegovom trnovitom inovacijskom i poslovnom putu, pogledima na tehnološku budućnost i autoindustriju, s posebnim naglaskom na autonomnu vožnju i pilot gradove s pametnim prometom koji bi se prema njemu mogli pojaviti 2024. godine.

Pored toga, iz podcasta ćete saznati što Mate misli o nuklearnoj energiji, kada planira tvrtku Rimac Automobili staviti putem inicijalne javne ponude (IPO-a) na tržište kapitala i zbog čega smatra da je veća stvar za okoliš prestati jesti meso nego voziti električni auto. Sve to i mnogo toga više saznat ćete u ovom videu.

Svečana dodjela nagrada VIDI e-novation održat će se u četvrtak 5.12.2019. u zagrebačkom hotelu Esplanade, a više informacija o natječaju i dobitnicima nagrada moći ćete saznati na portalima VIDI.hr i e-novation.info

 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next