Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Povodom 25 godina uspješnog poslovanja HAMAG-BICRO dodijelio priznanja najuspješnjijim hrvatskim poduzetnicima Istaknuto

Povodom 25 godina uspješnog poslovanja HAMAG-BICRO dodijelio priznanja najuspješnjijim hrvatskim poduzetnicima

Agencija HAMAG-BICRO u Zagrebu je obilježila 25 godina uspješnog poslovanja i dodijelila priznanja #prvih25 najuspješnijim hrvatskim poduzetnicima, koje nazivaju perjanicama hrvatskog gospodarstva, koji su kroz HAMAG-BICRO usluge i podršku ostvarili izvrsne poslovne rezultate.

Na svečanosti povodom proslave 25 godina uspješnog poslovanja HAMAG-BICRO je istakao da je privilegija biti svakodnevno okružen mladim i talentiranim ljudima koji svoje ideje uspješno pretaču u inovativne projekte, znanstvenicima i istraživačima koji uporno rade na istraživanju i razvoju brojnih inovacija te poduzetnicima koji uspješno komercijaliziraju vlastite proizvode na globalnom tržištu, ali ujedno i odgovornost koju Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije uspješno provodi već 25 godina.

Agencija je dodijelila 10 priznanja tvrtkama koje su kroz HAMAG-BICRO usluge i podršku ostvarile izvrsne poslovne rezultate. Za značajne uspjehe postignute u pojedinoj fazi poslovanja, priznanja su dobile tvrtke: Capital Hook (ideja), Microblink (razvoj), Radiochirurgia Zagreb (komercijalizacija), Geolux (tržište) te Bellabeat (međunarodna suradnja). U kategoriji iznimnog doprinosa razvoju i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva priznanja su osvojili: Multinorm (izvoz), Genos (inovativnost), KFK (investicije) te Rimac Automobili (konkurentnost). U kategoriji „HAMAG-BICRO pametna tvornica“ dodijeljeno je priznanje tvrtki Altpro koja je kroz različite faze svog poslovanja iskoristila najviše usluga Agencije.

"Od male garancijske agencije koja je pokrenuta '94. godine profilirali smo se u najvažniju Vladinu instituciju koja ozbiljno podupire mikro, male i srednje poduzetnike. Samo u posljednje tri godine, otkako sam na čelu Agencije, zajedno sa mojim timom, - zamjenikom Mariom Turalijom te članovima Uprave Marijanom Oreb i Antom Jankom Bobetkom, ugovarajući bespovratne potpore, dodjeljujući financijske instrumente zajmove i jamstva, potaknuli smo investicije u iznosu od 11 milijardi kuna, sklopivši ugovore s više od 5 tisuća tvrtki, čime smo stvorili preduvjet za otvaranje više od 16 tisuća radnih mjesta", izjavio je tijekom svečanosti predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

GOR 6050

Jedan od dobitnika HAMAG-BICRO priznanja je i tvrtka Rimac Automobili koja proizvodi vlastite električne automobile visokih performansi te razvija i proizvodi pogonske i baterijske sustave za druge proizvođače. U ovaj tehnološki pothvat kroz različite programe ugrađena je i HAMAG-BICRO financijska potpora u visini od 62 milijuna kuna.
"Smatramo da smo u relativno kratkom roku puno toga postigli, no i dalje smo tek na početku svoga puta, odnosno i dalje nas čeka dug put do onoga što bismo mi smatrali uspjehom", izjavio je prilikom dodjele priznanja Mate Rimac.

"Čestitam svim dobitnicima HAMAG-BICRO priznanja, kao i svim našim korisnicima koji nam proteklih 25 godina ukazuju povjerenje birajući nas kao partnera u svim fazama njihova rasta. Upravo je mikro, malo i srednje poduzetništvo stup cjelokupnog nacionalnog gospodarstva, a to je ono što nas svakodnevno motivira da savjesno obavljamo svoj posao", zaključio je Vjeran Vrbanec.

Izvor: VIDI.hr

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next