Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Korporacija Vertiv Croatia predstavila nove prostore i najavila investicije Istaknuto

Korporacija Vertiv Croatia predstavila nove prostore i najavila investicije

Vertiv Croatia dio je svjetske Vertiv korporacije koja je među svjetskim liderima i dobavljačima za telekome i IT infrastrukturu. Tvrtka je službeno medijima predstavila svoje nove urede u Novom Zagrebu i najavila buduće investicije i nova radna mjesta u Hrvatskoj. 

Vertiv u Hrvatskoj pod ovim imenom posluje od 2017. godine, no tvrtka ima puno dulju tradiciju od 19 godina. Počela je kao spin-off tvrtka Ericsson Nikola Tesle Energy Systems koju je akvizirao američki Emerson.
Predsjednik Vertiva za EMEA Giordano Albertazzi na početku otvaranja novog poslovnog prostora naglasio je: „Poruka je da smo ovdje jer u Hrvatskoj postoje talentirani i motivirani ljudi. Zbog toga imamo ovdje sjajne inženjere i centar za prodajne aktivnosti za regiju. Globalna tehnologija definitivno dolazi iz Zagreba.“

Giordano Albertazzi predsjednik Vertiva za Europu Bliski Istok i Afriku EMEA

Vertiv je proizvođač hlađenja, napajanja i fizičke infrastrukture za podatkovne centre među ostalim.

U Zagrebu je prodajno-servisni dio za 20 zemalja, proizvodni dio za Europu, Bliski Istok i Afriku te dizajn. Član uprave Igor Grdić o tome je rekao: „Kada god Vertiv nudi, uglavnom ključ u ruke, veće projekte tipa kompletan data centar, onda se to dizajnira ovdje u Zagrebu. Na ovoj lokaciji imamo 150 inženjera“.

thumbnail 20191016 112626

Kako to sve funkcionira pobliže nam je pojasnio predsjednik integriranih modularnih rješenja za EMEA Viktor Petik: „Radimo data centre u modulima, integriramo naša i rješenja drugih vendora u jedan proizvod. Napravili smo i standardni portfolio, odnosno već dizajnirani proizvodi povrh naših custom rješenja. Proizvodni pogon nalazi se u Mokricama.“

Viktor Petik član Uprave Vertiv Croatia

Tvrtka se oslanja na hrvatske inženjere, jako hvale kadar koji dolazi s hrvatskih fakulteta, pri čemu imaju jaku suradnju s Fakultetom elektrotehnike i računarstva te Fakultetom strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.
„Ulaganjem u nove poslovne prostore Vertiv Croatia pokreće novi ciklus investicija u Hrvatskoj te su stvoreni preduvjeti za razvijanje novih projekata na kojima svakoga dana radi više od 200 zaposlenika, od čega čak 150 inženjera. Domaći talent na ovaj način ostaje u Hrvatskoj te iz naše zemlje izvozi rješenja u sve krajeve svijeta.“, istaknula je Vlasta Brozović, članica uprave Vertiv Croatia.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next