Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Verizon kupuje Yahoo za 4,8 milijardi dolara Istaknuto

Verizon kupuje Yahoo za 4,8 milijardi dolara

Nakon višemjesečne prodaje, Yahoo kupuje američka telekomunikacijska tvrtka Verizon za 4,8 milijardi američkih dolara.

Akvizicija se odnosi samo na "jezgru" Yahoo-ovog poslovanja, što uključuje tražilicu, e-mail, oglašavanje i medijsko poslovanje. Iz akvizicije ostaju isključeni dijelovi tvrtke koje su mnogi analitičari smatrali vrlo primamljivima, kao što su Yahoo-ov udio od 15% u kineskoj tvrtci Alibaba i udio od 35% u odvojenoj tvrtci Yahoo Japan, a ali i Yahoo-ovi patenti. Azijski dio Yahoo-a time ostaje, barem za sada, efektivno odvojen od američke centrale, a za patente se još ne zna koji bi ih kupac mogao dobiti.

Yahoo je peti najposjećeniji web site u SAD-u, a uz njega Verizon dobiva još i Tumblr i Flickr, kao i alate za digitalno oglašavanje Flurry i BrightRoll. Verizon je prošle godine kupio i AOL za 4,4 milijarde dolara i sada je navodno u planu pokrenuti novu grupu unutar Verizona koja će ujediniti Yahoo i AOL.

Ovim akvizicijama Verizon očito namjerava proširiti svoje poslovanje sa telekomunikacijskih usluga na medijske sadržaje i internetsko oglašavanje, čime ulazi u direktnu konkurenciju s Googleom. Vrijeme će pokazati hoće li u tome biti uspješniji, nego je dosad bio samostalan Yahoo.

Izvor: Yahoo Finance

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next