Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nintendove dionice skočile zahvaljujući velikom uspjehu aplikacije Miitomo

Nintendove dionice skočile zahvaljujući velikom uspjehu aplikacije Miitomo

Prva Nintendova mobilna aplikacija debitirala je s velikim uspjehom, brojeći milijun korisnika u samo par dana. Nintendo, kompanija koja je najpoznatija po svojim orginalnim i zabavnim igrama i konzolama, upustila se i u tržište aplikacija.

Iako već dobrano kasni za konkurentskim proizvođačima konzola (Sony i Microsoft) u izdavanju mobilnih aplikacija, njihova Miitomo aplikacija već na samom početku izlaska napravila je veliki uspjeh.

Izašla je 17. ožujka samo za iOS sustav u Japanu te je u tri dana uspjela preći preko milijun korisnika, što je više nego dobar debi. Aplikacija je napravljena u suradnji s DeNA Co., operatorom Mobage mreže, bilježeči također rast dionica za 6,5 posto. Zahvaljujući ovom uspjehu dionice kompanije skočile su za 8,2 posto na približno 16,515 yena, što predstavlja najveći rast od 15.veljače. 

Nintendovi planovi za budućnost odnose se na širenje ove aplikacije u 15 drugih zemalja, među kojima su Amerika, Njemačka, Francuska i Rusija, navodi Bloomberg.

Najavili su i dolazak igara s njihovim legendarnim likovima poput Super Marija i Donkey Konga na smartfone, a sam predsjednik Tatsumi Kimishima najavio je da će sljedeća smartfona igra sadržavati jedan od njihovih likova. Iako je kompanija dosta kasno ušla u ogromno tržište aplikacija, sa svojom prvom aplikacijom bilježi veliki uspjeh što će potaknuti na daljnji razvoj aplikacija.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next