Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Završen Ericsson Nikola Tesla Summer Camp Istaknuto

Završen Ericsson Nikola Tesla Summer Camp

Završetak 23. Ericsson Nikola Tesla Summer Campa obilježen je prigodnom ceremonijom održanom u petak, 6. rujna u zagrebačkom sjedištu kompanije koja ove godine obilježava svoju 75. obljetnicu poslovanja.

Ovaj jedinstveni projekt već više od dva desetljeća spaja akademiju i biznis doprinoseći tako podizanju kvalitete obrazovanja stručnjaka u području najsuvremenijih tehnologija u Hrvatskoj. Studentima daje priliku za primjenu znanja i akademsko-istraživačkog pristupa u odgovorima na industrijske i društvene izazove putem konkretnih tehnoloških rješenja.

Ovogodišnji ENT Summer Camp, održan u Zagrebu, Splitu i Osijeku, okupio je 69 studenata s deset fakulteta iz zemlje i inozemstva koji su uz podršku 73 mentora radili na 27 projekata.

Radi se o konkretnim projektima kroz koje su studenti rješavali izazove uz pomoć najsuvremenijih tehnologija kao što su AI, XR, Big Data i druge. Rezultate svojeg rada prezentirali su internoj stručnoj javnosti na sesiji tijekom koje se glasalo za najbolju prezentaciju i najbolju implementaciju projekta.

Summer Camp 2024 zavrsnica3

Pobjednicima u ove dvije kategorije uručene su nagrade na završnoj svečanosti koja je okupila sve sudionike s različitih lokacija kao i brojne predstavnike akademske zajednice i ostale uzvanike.

U ime akademske zajednice okupljenima na svečanosti kratko se obratio prof. dr. sc. Tomislav Matić, dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek u sastavu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Predsjednica kompanije, Gordana Kovačević u svom je obraćanju naglasila da su stručnjaci koji su svojim znanjem, inovativnošću i entuzijazmom spremni mijenjati svijet najveća vrijednost kompanije te poručila studentima: „Veseli me što ste kroz Ericsson Nikola Tesla Summer Camp napravili važan iskorak u svijet rada i inovacija, osjetili realno poslovno okruženje tehnološkog lidera Ericssona Nikole Tesle te imali priliku upoznati kolegice i kolege s kojima će neki od vas, nadam se, raditi u budućnosti. Vjerujem da će vam stečena iskustva pomoći u razvijanju vaših kompetencija. Na vama je da iskoristite priliku za daljnji razvoj, da budete kreatori i pokretači promjena, diktirate trendove i razvijate tehnologiju za stvaranje novih vrijednosti. Na vašim profesorima i mentorima te svima nama leži odgovornost da vam budemo dobar partner, primjer i podrška. Na tom putu smo zajedno, a toplo se nadam s mnogima od vas kao našim kolegama i suradnicima.“

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next