Biz Tech web portal powered by vidi logo2

AI alati za digitalni marketing - Sprout Social i ChatGPT

AI alati za digitalni marketing - Sprout Social i ChatGPT

Široka lepeza mogućnosti

Od alata za praćenje analitike do jednostavnih chatbota i generatora slika koji će pomoći sa samom pripremom sadržaja za objavu na društvenim mrežama, razvoj umjetne inteligencije je preokrenuo digitalni marketing naopačke.

Teško je izdvojiti samo jedan alat kao najbolji za potrebe digitalnog marketinga kad se primjenjuju razni alati u potpuno različite svrhe. S jedne strane imamo AI potpomognutu analitiku, a s druge generiranje sadržaja za objave. Stoga bi najbolje bilo spomenuti po jedan alat za svaku od tih strana, kao i njihove moguće alternative.

 

ChatGPT

Je li varanje ako se po treći put ponavljamo s ovim alatom? Potencijalno, ali ovo je Vidijev odabir, a potvrđuju nam ga i stručnjaci. Razgovarali smo s Miroslavom Vargom, certificiranim trenerom za Google Ads i specijalistom za search engine oglašavanje. On nam je otkrio da od AI alata najviše koristi Google Gemini i ChatGPT za tekstualni sadržaj – kreira oglasne poruke, sažima dugačke znanstvene članke ili ih jednostavno koristi „za dopunski impuls ako mi zakaže vlastiti sustav kreiranja ideja“. Sličan odgovor smo dobili i od ranije spomenutog Frana Mubrina iz agencije 404 u kojoj iste alate koriste za oplemenjivanje tekstova za web i mobilne aplikacije, „sukreaciju sadržaja za blogove, varijabilno pisanje i brzo testiranje headlineova za potrebe digitalnih kampanja...“

 

chatgpt_za_digitalni_marketing.png

 

Alternativa za ChatGPT

Chatsonic

Tvrtka Writesonic razvila je ovaj odličan alat koji nam je u razgovoru spomenuo Trpimir Kvesić kad smo razgovarali o chatbotovima. Opisao ga je kao „najbolji AI chatbot za pisanje članaka i dokumentacije“. I uistinu, kad smo uz pomoć njihova AI Article Writer 6 alata unutar Chatsonica krenuli pisati članak, ostali smo veoma iznenađeni. Prvo smo prošli kroz vrlo detaljnu pripremu teksta – od odabira teme i referenci koje će Chatsonic analizirati pri generiranju teksta do odabira naslova, primarnih i sekundarnih ključnih riječi, te postavki poglavlja i broja riječi. Nakon što smo to odradili u dvije minute, alat nam je generirao izrazito detaljan, vizualno atraktivan članak s referencama. Članak je vrlo pitak i na vrlo sistematičan način objasni ono što smo ga tražili kao temu teksta.

 

chatsonic_1.png

 

Sprout Social

Ovaj moćan alat polako postaje apsolutni hit za sve stručnjake koji se bave digitalnim marketingom. Sve što trebate je otvoriti račun (s 30-dnevnim besplatnim testom alata) i povezati svoj račun s onim društvenim mrežama čiju analitiku planirate pratiti, unaprijed pripremati objave, nadgledati kako napreduje vaš rast u digitalnom okruženju itd. Sprout Social ima vrlo jednostavno sučelje koje bi svaki stručnjak za digitalni marketing, ali i početnik uz kraći period privikavanja, trebao moći savladati bez poteškoća.

Alat vam nudi pametna rješenja poput automatskog pripremanja objave za period u danu kad je vaša publika najaktivnija, procjenjuje koje poruke vaše zajednice su glavni prioritet, analizira performanse vaših reklamnih kampanja i slično. Zajedno s alatom za generiranje sadržaja kao što je ChatGPT, Sprout Social je znatno ubrzao radne procese marketingaša koji vode društvene mreže.

 

sprout_social_intro.png

 

Alternativa za Sprout Social

Lately

Ovaj alat u biti objedinjuje ove dvije kategorije i nudi stvaranje sadržaja, ali i njegovo objavljivanje na društvenim mrežama, te praćenje analitike tih objava. Lately nudi određene predloške prema kojima možete na vrlo brz i jednostavan način kreirati sadržaj za objavu na društvenim mrežama. Ono što nas posebno veseli vidjeti kod ovog alata je to što navode da su podaci korisnika 100% privatni. U doba kad treba biti oprezan s osjetljivim podacima jer ne znamo koji ih AI model u kojem trenutku može iskoristiti za trening, takvo osiguranje je dobrodošlo.

 

lately.png

 

Miroslav Varga – Escape Digital Agency, Search Engine Advertising Specialist

[AI alati] već utječu [na tržište rada] i to tako da skraćuju vrijeme potrebno da se neki zadaci završe. S kojim god sam kolegom do sada razgovarao, svatko koristi AI alate i naći ćete na društvenim mrežama kako mnogi od njih pišu da su s AI alatima riješili neki problem.

 

Crna_pozadina_copy_1.jpg

27 NAJPOPULARNIJIH AI ALATA

27 AI ALATA KOJE MORATE IMATI

Podijelili smo AI alate u jedanaest kategorija – od onih za generiranje teksta i slika do onih za digitalni marketing. Zatim smo se posavjetovali sa stručnjacima koji ih koriste svakodnevno i odabrali 27 esencijalnih za svakog tko želi dočekati ovu AI (r)evoluciju spreman.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next