Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Disney ulaže 1,5 milijardi dolara u Epic Games kako bi izgradio "svemir zabave" s igrom Fortnite Istaknuto

Disney ulaže 1,5 milijardi dolara u Epic Games kako bi izgradio "svemir zabave" s igrom Fortnite Fortnite/YouTube

Lego Fortnite ima samo dva mjeseca, ali Epic Games već surađuje na još većoj suradnji.

Epic Games i Disney danas su objavili partnerstvo na "potpuno novom igračkom i zabavnom svemiru" koji će oživjeti likove iz dubokog kataloga Disneyja kroz povezivanje s Fortniteom. Disney će uložiti 1,5 milijardi dolara u Epic Games kao dio tog dogovora.

Obim projekta zvuči ogromno, da se blago izrazimo. U priopćenju za medije, tvrtke su opisale nadolazeći projekt kao "potpuno novi igrački i zabavni svemir" koji igračima pruža način "igranja, gledanja, kupovine i sudjelovanja" s likovima i pričama iz Disneyja, Marvela, Ratova zvijezda, Pixara i drugih. Suradnja će koristiti Epicov Unreal Engine i planira biti "interoperabilna" s Fortniteom, povezujući se s postojećom online socijalnom infrastrukturom Epic Gamesa.

"Ovo označava najveći ulazak Disneyja ikada u svijet igara i pruža značajne prilike za rast i proširenje", rekao je izvršni direktor Disneyja Bob Iger o partnerstvu, koje je očito proizašlo iz vremena Epic Gamesa u Disneyjevom programu ubrzanja 2017. godine.

Suradnja s Disneyjem dolazi kao iznenađenje, ali savršeno se uklapa u trenutnu putanju Epic Gamesa. Tvrtka je u proteklim godinama značajno proširila opseg Fortnitea, i ono što je počelo kao popularna battle royale igra (tehnički gledano, igra igrača protiv okoline prije toga) eksplodiralo je u središte korisnički generiranih načina igre i suradnji s brendovima.

x3lcwubljaexogivi5wy_1.jpg

"Disney je jedna od prvih tvrtki koja je povjerovala u potencijal spajanja njihovih svjetova s našim u Fortniteu, i koriste Unreal Engine u cijelom svom portfelju", rekao je izvršni direktor Epic Gamesa Tim Sweeney u najavi. "Sada surađujemo na nečemu potpuno novom kako bismo izgradili trajni, otvoreni i interoperabilni ekosustav koji će povezati zajednice Disneyja i Fortnitea".

U prosincu je Epic dodatno signalizirao svoju predanost proširenju Fortnitea izvan korijena kao multiplayer pucača dodavanjem Lego Fortnitea, Rocket Racinga i Fortnite Festivala - tri potpuno samostalne igre u potpuno drugačijim žanrovima od originalnog Fortnitea. S Disneyjeve strane, duboko partnerstvo i velika investicija otvorit će Epicovu sofisticiranu alatnicu za stvaranje online društvenih svjetova gdje mnogi ljudi mogu istovremeno graditi i igrati.

Epicova unosna trgovina Fortnitea, gdje igrači mogu kupiti kostime poznate kao "skins", zajedno s plesnim pokretima i emoteima, također pruža vrijednu infrastrukturu za ono što bi mogao biti beskrajni digitalni trgovački centar s proizvodima nadahnutim omiljenim likovima iz Disneyja. Disney i Epic već blisko surađuju na suradnjama brendova unutar Fortnitea, a mnogi popularni likovi iz Ratova zvijezda i Marvelovog filmskog univerzuma dostupni su kao kolekcionarski "skins" u igri. Tvrtke su također prethodno bile suproducenti live in-game događaja poznatog kao Fortnite Nexus War 2020. godine.

Rezultat Disneyjevog iznenađujućeg ulaganja još uvijek nema datum izlaska osim "uskoro", ali to barem implicira da igrači neće biti suočeni s višegodišnjim čekanjem na ambicioznu suradnju.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next