Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Garmin objavio ključne uvide u fitness trendove iz cijelog svijeta Istaknuto

Garmin objavio ključne uvide u fitness trendove iz cijelog svijeta

Garmin je objavio fitness izvještaj za 2023. godinu, ističući ključne fitnes trendove i navike vježbanja svojih korisnika diljem svijeta.

Od isprobanih aktivnosti kao što su trčanje, vožnja biciklom i hodanje do sve popularnijih hobija kao što su pilates, HIIT i tenis, korisnici su 2023. zabilježili više gotovo svake aktivnosti prema podacima iz Garmin Connect aplikacije koja se nalazi na Garminovim pametnima satovima, u usporedbi s prethodnom godinom.

Evo nekoliko ključnih zaključaka iz izvješća za 2023.:

• Pet najboljih aktivnosti bile su: trčanje, hodanje, vožnja bicikla, vježbe snage i kardio vježbe u zatvorenom.

Garmin_fitness_izvještaj_3.png

• Korisnici su zabilježili 19% više aktivnosti koristeći opremu za fitness u 2023. s dvoznamenkastim rastom u vježbama snage, penjanju stepenicama i eliptičnim aktivnostima.

• HIIT aktivnosti (intervalni treninzi visokog intenziteta) su naglo porasle – 112% više u odnosu na prethodnu godinu.

Garmin_fitness_izvještaj_7.png

• Bilo da ste prešli te kilometre pješice ili na dva kotača, aktivnosti na otvorenom poput hodanja, trčanja po stazama, vožnje biciklom po šljunku i vožnje e-biciklom podigle su se na novu razinu.

Garmin_fitness_izvještaj_8.png

• Teniski tereni bili su popularna destinacija 2023. godine; kupci Garmina proveli su više vremena vježbajući svoje servise i smasheve, igrajući 76% više tenisa u odnosu na prethodnu godinu.

• Fokus na um, tijelo i dobrobit bio je očitiji 2023. jer su joga, pilates i aktivnosti disanja zabilježile dvoznamenkasti rast.

Također je zanimljivo da su Garminovi korisnici zabilježili i rast u esports aktivnostima, jer je značajka esports aktivnosti koja pruža relevantne zdravstvene metrike izravno na zapešću gamera, zabilježila porast od čak 54 posto.

Garmin kaže da je poznavanje kako vaše tijelo reagira prije, tijekom i nakon meča u nekoj natjecateljskoj igri ključno za razumijevanje kako poboljšati svoje igranje ​​u budućnosti.

Čitav Garminov izvještaj možete pronaći na ovoj poveznici.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next