Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Disney će u potpunosti otkupiti Hulu od tvrtke Comcast Istaknuto

Disney će u potpunosti otkupiti Hulu od tvrtke Comcast

Disney kupuje preostali udio streaming servisa Hulu od tvrtke Comcast, kako je objavila tvrtka Disney.

Kupit će 33 posto servisa Hulu koje Comcast još uvijek kontrolira i očekuje se da će platiti NBC Universalu približno 8,61 milijardu dolara za tu transakciju, iako će konačni iznos biti određen nakon procjene koja će se završiti tijekom iduće godine. Kako primjećuje The New York Times, tvrtke su se već dogovorile 2019. godine da Comcast može prisiliti Disney da kupi svoj udio do iduće godine, a Disney može tražiti od Comcasta da proda svoj udio. Tvrtka za medije i kabelsku televiziju odlučila se ubrzati pregovore s Disneyjem umjesto čekanja do 2024. godine.

„Akvizicija Comcastovog udjela u Hulu-u po korektnoj tržišnoj vrijednosti će unaprijediti Disneyjeve ciljeve za streaming“, izjavio je Disney u svojoj objavi. Ranije ove godine, tvrtka je otkrila da će lansirati „jednoaplikacijsko iskustvo“ koje će kombinirati sadržaj Disney+ i servisa Hulu do kraja 2023. godine. Iako to tada nije otvoreno rekla, to je bio prilično velik znak da je potpuno preuzimanje servisa Hulu bilo u planu. Samostalna aplikacija Hulu neće tako skoro nestati, ali njen sadržaj bit će također dostupan na Disney+ kada novo iskustvo bude lansirano.

CEO Disneyja, Bob Iger, rekao je prilikom najave zajedničke streaming aplikacije da je to „logičan korak“ u ponudi tvrtke izravno potrošačima „koji će pružiti veće mogućnosti oglašivačima, istovremeno omogućujući pretplatnicima pristup bogatijem i pojednostavljenom sadržaju...“ Što se tiče Comcasta, već ima svoju vlastitu streaming uslugu - Peacock - i već je članovima omogućio pristup emisijama poput „The Voice“.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next