Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Samsung Pay dolazi u Španjolsku i Veliku Britaniju u prvom kvartalu 2016.

Samsung Pay dolazi u Španjolsku i Veliku Britaniju u prvom kvartalu 2016.

Samsungova usluga mobilnog plaćanja predstavljena je usporedno s njihovim novim pametnim mobitelima Galaxy S6 i Galaxy S6 edge. Prije dva mjeseca ova usluga postala je dostupna u Americi, nakon što je mjesec dana bila pod probnim testiranjem u vlastitoj zemlji, Južnoj Koreji.

Elektronički gigant svestrane proizvodnje tako se sada priprema prošiti i na ostale zemlje. Prema dobivenim informacijama, Samsung planira svoju uslugu plaćanja, Samsung Pay, lansirati i u Kini, Španjolskoj i Velikoj Britaniji u prvom kvartalu 2016. godine.

Ovaj servis postepeno broji sve više korisnika, postajući ozbiljna konkurencija Apple Payu koji je izašao prošle godine u listopadu. Izvršni potpredsjednik Samsung Electronicsa Injong Rhee rekao je kako u prosjeku imaju 25.000 novih registracija svaki dan.

Za sada, četiri Samsungova Galaxy mobitela podržava Pay (Note 5, S6, S6 edge i S6 edge plus). Među njima je i njihov Gear S2 (koji podržava samo NFC sustav plaćanja).

Nedavno su kupili i LoopPay za 250 milijuna američkih dolara kako bi koristili MST tehnologiju, koja oponaša provlačenje kartica, navodi Sammobile.

U njegovom društvu uskoro će se naći i LG koji je ovaj tjedan objavio i lansiranje svog sustava mobilnog plaćanja pod nazivom LG Pay. Izgleda da se bitka za mobilno plaćanje zaoštrava između Applea, Samsunga, Googlea i nadolazećeg LG-a.
Kad će ovi sustavi doći i do Hrvatske, nije poznato.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next