Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infobip Shift 2023 najavljuje nikad bogatiji program Istaknuto

Infobip Shift 2023 najavljuje nikad bogatiji program

Na developersku konferenciju doći će 80 govornika, uključujući i oca FPS igara Johna Romera, jednog od tvoraca Dooma, Quakea i Wolfensteina.

Infobip Shiftnajveća developerska konferencija u ovom dijelu Europe, vraća se u Zadar 18. i 19. rujna. Športski centar Višnjik ugostit će tisuće posjetitelja iz cijelog svijeta koji će na sedam pozornica pratiti program koji organizatori opisuju kao najbogatiji do sada.

Prema predviđanjima organizatora, ovogodišnji Shift posjetit će čak 5.000 posjetitelja iz Hrvatske i regije, ali i ostatka Europe i svijeta.

Očekuju otprilike 45% posjetitelja iz Hrvatske i regije, dok ih je preostalih 55% iz drugih dijelova Europe – predominantno iz Njemačke Švedske.

Garden_Infobip_Shift_2022.jpg

Konferencija će obuhvatiti i danas najaktualniju temu tehnologije umjetne inteligencije i njenog utjecaja na developersku profesiju, ali isto tako i ostale teme suvremene softverske industrije, kao što su web development, API rješenja i programiranje u cloudu. Startup zajednica bit će zastupljena na pozornici Infobipovog Startup Tribea gdje će se održati poseban program koji će javnosti, ali i potencijalnim investitorima, predstaviti najinovativnije nadolazeće kompanije. 

„Na sedam pozornica održat će se predavanja više od 80 govornika koji dolaze iz nekih od najvećih svjetskih developerskih kompanija. U cjelodnevnim radionicama će sudionici moći učiti o najnovijim developerskim alatima, dok će u EXPO dvorani svoj izlagački prostor imati 30 istaknutih kompanija domaće, ali i međunarodne tehnološke industrije“, najavila je konferenciju Mirna Opolcer, voditeljica Shiftovog tima u Infobipu.

Drugačije iskustvo tehnološkog događaja

Prije nego što na pozornice stupe govornici iz tvrtki GoogleCiscoGitHubRed Hat i drugih tehnoloških predvodnika, konferenciju će otvoriti legenda gaming industrije John Romero. Zbog svog pionirskog rada na igrama DoomQuake Wolfenstein, Romera se naziva i ocem first-person shooter (FPS) videoigara. Posjetitelji konferencije imat će priliku i zaigrati Doom protiv Romera, koji je do sada samo jednom izgubio u svjetski popularnoj videoigri koju je napravio.

„Shift će i ove godine ponuditi bogat popratni program koji nas izdvaja od sličnih događaja u svijetu. Od mogućnosti vožnje u Porscheu do uživanja u afterpartyju na prelijepoj zadarskoj obali, potrudit ćemo se da se i ove godine svi sudionici opuste i zabave u atmosferi jedinstvenoj za jednu tehnološku konferenciju“, najavio je Nikola Radišić, voditelj Shiftovog tima zadužen za produkciju.

Nadolazeće izdanje Infobip Shifta u Zadru bit će druga konferencija ove godine, nakon američke premijere u Miamiju proteklog svibnja. Iz prvog hrvatskog jednoroga ističu kako su dva izdanja Shifta na dva kontinenta u istoj godini potvrda napora koje Infobip poduzima u okupljanju globalne developerske i startup zajednice. 

Tome su pridodali kako im je cilj s vremenom se proširiti i na treći kontinent.

„Ova godina pokazala se kao izazovna za svjetski tehnološki sektor, te je sada važnije nego ikada konferencijama povezivati i osnaživati pojedince i kompanije u industriji. Infobip Shift je već sada jedna od najvećih developerskih konferencija u Europi, a vjerujem kako će ovogodišnje hrvatsko izdanje dodatno učvrstiti poziciju Shifta kao nezaobilaznog događaja na međunarodnoj tehnološkoj sceni“, zaključio je Nikola Pavešić, Infobipov direktor za odnos s developerima i startupe.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next