Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Amazon i Shopify dogovorili suradnju za dijeljenje logistike Istaknuto

Amazon i Shopify dogovorili suradnju za dijeljenje logistike

Amazon i Shopify postigli su dogovor koji omogućava trgovcima koji koriste Shopify-ove alate za eCommerce da koriste Amazonovu logističku mrežu.

Dvije tvrtke, koje obje prodaju softver i usluge za elektroničku trgovinu brendovima i trgovcima, navode da će Amazonova opcija „Kupi uz Prime“ uskoro biti među alatima dostupnim trgovcima na Shopify platformi u SAD-u. Program je započeo u srijedu za pozvane prodavače na Shopify platformi i bit će dostupan svim trgovcima na Shopify platformi koji žele koristiti Amazonovu logističku mrežu do kraja rujna, izjavio je Amazon.

Cijene dionica Shopifyja porasle su više od 2% tijekom naknadnog trgovanja, dok su dionice Amazona porasle manje od 1% nakon objave partnerstva.

Amazon je prošle godine lansirao opciju „Kupi uz Prime“, što se općenito smatra naporom da se uspori momentum tvrtke Shopify. Ova tvrtka sa sjedištem u Kanadi rapidno je rasla posljednjih godina izgrađujući alate za online trgovinu koji su obećavali pomoć brendovima u prodaji proizvoda putem vlastitih web stranica, umjesto na tržištu poput Amazona ili eBay-a.

Amazon, najveći američki internetski trgovac, ima ogromnu bazu korisnika, ali je dobio pritužbe od nekih svojih prodavača zbog diktiranja uvjeta i spore reakcije na njihove brige.

„Kupi uz Prime“ omogućava trgovcima koji koriste Amazonove usluge plaćanja i ispunjavanja da uključe Amazonovu uslugu naplate i garancije brze dostave na proizvode prodane s njihovih vlastitih web stranica. Amazon tvrdi da integracija potiče kupce da češće kupuju od nepoznatih brendova ili web stranica jer imaju povjerenje u iskustvo s Amazonom.

Prema dogovoru objavljenom u srijedu, Shopify Payments će obraditi plaćanja putem usluge naplate tvrtke. Prethodno je Shopify upozorio prodavače koji su koristili „Kupi uz Prime“ da integracija krši Shopifyjeve uvjete korištenja i da ih onemogućava da se zaštite od prijevara, prema portalu Marketplace Pulse, koji prati internetske prodavače.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next