Biz Tech web portal powered by vidi logo2

OpenAI se približava godišnjem prihodu od 1 milijarde dolara dok ChatGPT uzlijeće Istaknuto

OpenAI se približava godišnjem prihodu od 1 milijarde dolara dok ChatGPT uzlijeće

OpenAI ide prema godišnjem prihodu od 1 milijarde dolara kako tvrtke usvajaju tehnologiju koja stoji iza ChatGPT-a, generativnog AI bota koji je potaknuo val ulaganja u umjetnu inteligenciju.

Startup kojeg podržava Microsoft ostvaruje oko 80 milijuna dolara mjesečno prihoda, izjavila je osoba upućena u situaciju i zatražila anonimnost u vezi s nepoznatim brojkama. Prvi je portal The Information izvijestio o prihodima OpenAI-a, uključujući podatak da je izgubio oko 540 milijuna dolara u 2022. razvijajući GPT-4 i ChatGPT.

OpenAI se smatra jednom od nekoliko tvrtki koje su na čelu generativne umjetne inteligencije, koja može stvarati sadržaj od videa do poezije na temelju nekoliko jednostavnih korisničkih naredbi. Otkako je predstavio svog robota u studenom 2022. godine, OpenAI je surađivao s tvrtkama od novopokrenutih do velikih korporacija kako bi implementirali tu tehnologiju u svoje poslovanje i proizvode.

Ovog mjeseca je lansirana korporativna verzija ChatGPT-a s dodatnim značajkama i zaštitama privatnosti, dosad najznačajniji napor startupa da privuče široki spektar poslovnih korisnika i poveća prihod od svog najpoznatijeg proizvoda.

Izlazak inačice ChatGPT Enterprise korak je naprijed u planovima OpenAI-a da zaradi novac od svog sveprisutnog chatbota, koji je izuzetno popularan, ali vrlo skup za rad jer robusni AI modeli zahtijevaju mnogo računalne snage. Startup sa sjedištem u San Franciscu već je poduzeo korake prema generiranju prihoda putem ChatGPT-a, kao što je prodaja premium pretplate i ponuda tvrtkama plaćenog pristupa njegovom programskom sučelju aplikacije, koje programeri mogu koristiti kako bi dodali chatbota drugim aplikacijama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next