Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Amazonov direktor navodno zaprijetio zaposlenicima koji rade od doma Istaknuto

Amazonov direktor navodno zaprijetio zaposlenicima koji rade od doma

Izvršni direktor Amazona, Andy Jassy, ima poruku za zaposlenike koji se ne žele vratiti u ured: „To se neće dobro završiti za vas“. Tako stoji u izvješću portala Insider, koje navodi da je Jassy tu izjavu dao tijekom sastanka ranije ovog mjeseca.

Iako je Amazon naložio svojim zaposlenicima da se vrate u ured tri dana tjedno počevši od svibnja, mnogi zaposlenici Amazona nisu bili zadovoljni tom odlukom. Tisuće radnika potpisale su peticiju protiv ovog zahtjeva i organizirale štrajk kao odgovor.

To očito nije promijenilo Amazonovo stajalište o toj temi. U snimci sastanka koju je Insider dobio, Jassy je rekao zaposlenicima: „Došlo je vrijeme za neslaganje i posvećivanje“, dodajući da „ako se ne možete ne slagati i posvetiti... vjerojatno to neće funkcionirati za vas u Amazonu jer se vraćamo u ured barem tri dana tjedno“.

Jassy je navodno rekao da je njegova odluka da zaposlenici moraju se vratiti u ured bila „subjektivna procjena“ i da zaposlenici mogu otići ako se ne žele pridržavati. „Nije ispravno da svi naši članovi tima budu u uredu tri dana tjedno i da ljudi odbijaju to učiniti“, izjavio je Jassy.

Osim kontinuiranih otpuštanja, Amazon je pooštrio pristup prema zaposlenicima koji se odbijaju vratiti u ured. U srpnju, procurile su poruke koje je vidio Insider, a koje su sugerirale da će Amazon prisiliti „dobrovoljni otkaz“ zaposlenicima koji se ne presele na lokacije gdje njihovi timovi rade, dok su drugi jednostavno počeli sami odlaziti. Prema Insideru, tvrtka je također počela slati upozorenja radnicima u vezi s njihovom dolascima na posao.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next