Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Cisco predviđa još slabiji profit zbog snažnog dolara

Cisco predviđa još slabiji profit zbog snažnog dolara

Američki proizvođač mrežne opreme Cisco Systems predviđa da će im profit za drugi kvartal biti još manji nego što su to procijenili analitičari, kao razlog navodeći pad u svojem poslovnom biznisu izvan SAD-a. U prvom kvartalu, Cisco je objavio rezultate profita koji su bili bolji od očekivanog.

Tako su ostvarili rast prihoda za 3,6 posto, zaradivši 12,68 milijarde dolara dok su analitičari predviđali 12,65 milijardi.

U produženom trgovanju u četvrtak njihove dionice su pale za pet posto, iznoseći tako 26,41 dolar po dionici.

Njihov CEO Chuck Robbins izjavio je kako upravo snažni dolar čini najviše štete u potražnji njihovih proizvoda u području Kanade, Latinske Amerike i Azije-Pacifika.

Nasljednik dugogodišnjeg CEO-a Johna Chambersa, koji je otišao u srpnju, izjavio je: "Naše vodstvo odražava rast koji je niži od očekivanog u prvom kvartalu, najviše zbog nesigurnosti makro okružja i utjecaja valute."

Kompanija je rekla kako predviđa prilagođen profit od 53 do 55 centi i prihod do dva posto, što označava prihod od 11,94 do 12,17 milijardi američkih dolara.

Prema analizama Thomson Reuters I/B/E/S razlika je minimalna, gdje su naveli profit od 56 centi na prihod od 12,55 milijardi američkih dolara, navodi Reuters.

Zadnji put kad su najavili loše razultate prihoda bilo je krajem 2013. godine, kada je došlo do slabe prodaje u nastajećim tržištima, do čega je došlo zbog ekonomske nesigurnosti i straha od NSA i njihovog stavljanja "stražnjih vrata" u Ciscove proizvode.

U kolovozu kompanija se udružila s Appleom kako bi dodatno poboljšala performanse iPadova i iPhoneova na svojoj mreži, dok su se nedavno udružili i s konkurentom Ericcsonom kako bi stvorili mrežu sljedeće generacije. Od nove mreže procjenjuju zaradu od jedne milijarde za svaku kompaniju do 2018.godine.

Ovo partnerstvo podrazumijeva operatere, poslovnu opremu i usluge, pa sve do intelektualnog vlasništva, podatkovnih centara, clouda, kapaciteta svjetskih usluga itd.

Krajem prošlog mjeseca najavili su kupovinu privatnog ParStreama, njemačke kompanije koja pruža analitičke baze podataka koje omogućavaju kompanijama da analiziraju skupinu velikih podataka i da ih spreme bilo gdje na mreži, te Lancope kompanije, koja je fokusirana na otkrivanje opasnih aktivnosti, za 452,5 milijuna dolara.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next