Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Schneider Electric predstavio APC Smart-UPS Ultra Istaknuto

Schneider Electric predstavio APC Smart-UPS Ultra

Schneider Electric je u Europi predstavio novu seriju pametnih uređaja za zaštitu napajanja: APC Smart-UPS Ultra. Riječ je o prvom jednofaznom tri i pet kilovatnom uređaju, minimalnih dimenzija, koji služi za neprekidno napajanje energijom.

Fleksibilan je i inteligentan, projektiran tako da pruža više snage i zauzima manje prostora pa IT profesionalcima i tvrtkama dobavljačima tehnoloških rješenja omogućuje adresiranje brojnih izazova pri instalaciji infrastrukture i drugih rješenja za distribuirano računalstvo na rubu telekomunikacijskih mreža.

Globalno tržište računalnih rješenja za rubne dijelove telekomunikacijskih mreža bilježi rast od čak 12,5% godišnje pa se procjenjuje da će vrijediti više od 250,6 milijardi dolara tijekom 2024. godine, tvrdi se u istraživanju koje je provela analitička kuća IDC. Sve snažnije širenje digitalnih tehnologija i pametnih aplikacija povećava potražnju za računalnom snagom, kapacitetima mreže i resursima za pohranu podataka koji su smješteni u blizini, kako bi tvrtkama omogućili lakšu izvedbu važnih poslovnih procesa koji ovise o mrežnom pristupu cloud uslugama. Međutim, konfiguracija, instalacija, održavanje i podrška IT infrastrukture razmještene na više zemljopisno raštrkanih lokacija, ima svoje, posebne izazove.

Schneider Electricov uređaj APC Smart-UPS Ultra, najmanji je jednofazni UPS uređaj. Može se doslovno svugdje instalirati te na taj način smanjiti ukupan trošak vlasništva ((TCO), na način da ne povisi troškove zaštite napajanja.

"Kako bi i ubuduće bili spremni udovoljiti rastu potražnje za digitalnim uslugama, lokalni, regionalni i cloud podatkovni centri moraju se projektirati tako da budu održivi, otporni, učinkoviti i prilagodljivi. Schneider Electric uvođenjem uređaja APC Smart-UPS Ultra nastavlja s inovacijama kojima reagira na potrebe korisnika", izjavio je Tarunjeet Sarao, stariji potpredsjednik Odjela za razvoj transakcijskog i rubno mrežnog poslovanja u Schneider Electricu. "APC Smart-UPS Ultra prvi je model u svojoj klasi i svojim će dizajnom redefinirati jednofazne uređaje za zaštitu napajanja, jer je lakši i snažniji, zbog primjene tehnologije poluvodiča slijedeće generacije. Usto, koristi se litij-jonskom tehnologijom za napajanje opreme na udaljenim IT i mrežnim lokacijama, i na taj način osigurava stalnu digitalnu povezivost."

APC Smart-UPS: više snage u manje prostora

U distribuiranim informatičkim sustavima i na rubu telekomunikacijskih mreža često ima problema s nedostatkom prostora, pa se uvijek uzima u obzir njegova kvadratura i nastoji ga se što bolje iskoristiti pri optimizaciji instaliranih IT sustava, kako bi se smanjili troškovi.

Smart UPS Ultra png

Kompaktan dizajn uređaja APC Smart-UPS Ultra, rezultirao je tehnologijom koja pruža više energije, a zauzima manje prostora. Riječ je o uređaju koji omogućuje veću prilagodljivost pri instalaciji, a zadovoljava sve današnje pa i buduće potrebe. APC Smart-UPS Ultra je za 50% manji i lakši od usporedivih uređaja koji se danas mogu naći na tržištu. Ima više načina montaže, u ormaru, u ladici, na zidu, pa čak i na stropu, što znači da ga se može postaviti tako da ostavi više prostora za IT tehnologije.

Litij-jonske baterije traju više od deset godina pa ih ne treba zamjenjivati.
Učinkovito upravljanje energijom iznimno je važno u radu svakog IT okružja, no redovito i učinkovito održavanje opreme za zaštitu napajanja, kao što su UPS uređaji, posebno ako ih se mora održavati na više zemljopisno udaljenih lokacija, podiže operativne troškove.

Litij-jonske baterije uređaja APC Smart-UPS Ultra imaju tri puta duži rok trajanja od tradicionalnih akumulatora u tradicionalnim UPS uređajima. U biti, litij-jonske baterije će trajati i duže nego što je to potrebno, pa ih neće trebati mijenjati ako uređaj radi u normalnim uvjetima. To, tijekom životnog ciklusa UPS uređaja, eliminira potrebu za zamjenom baterija, održavanjem usluge i dodatnim angažiranjem radne snage, što sve može biti skupo. APC Smart-UPS Ultra traje najmanje deset godina i dolazi s jamstvom od pet godina.

APC Smart-UPS Ultra: spreman za EcoStruxure

Općeniti nedostatak radne snage, ili nedostatak radne snage na samoj lokaciji, čini upravljanje, održavanje i servisne aktivnosti kao što su pregled i zamjena neispravne opreme i zamjena baterija iznimno opterećujućom djelatnošću, osobito ako su uređaji zemljopisno raspršeni. Stoga je uređaj APC Smart-UPS Ultra spreman za primjenu u EcoStruxure™ rješenjima. To znači da ga se može daljinski, putem clouda, nadzirati, optimizirati njegov rad na temelju prikupljenih podataka i promatrati, zajedno s drugim UPS uređajima u mreži, s bilo kojeg mjesta, u bilo kojem trenutku. Povezivanje se ostvaruje putem Ethernet priključka ili ugrađenog mrežnog priključka, a EcoStruxure Ready APC Smart-UPS internetski portal pruža automatizirana, prilagodljiva upozorenja o ispravnosti UPS-a kako bi se preventivno održavanje učinilo jednostavnijim i smanjilo trajanje eventualnih zastoja.

Uređaj APC Smart-UPS Ultra dostupan je u cijeloj Europi.
Više pojedinosti o proizvodu potražite na ovoj internetskoj stranici.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next