Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Nakon Optime, Telemach preuzeo i Total TV Istaknuto

Nakon Optime, Telemach preuzeo i Total TV

Telemach Hrvatska obavio je kupnju i pripajanje Total TV-a. Vrijednost preuzimanja nije objavljena.

Telemach će time, zahvaljujući nacionalnoj pokrivenosti koju Total TV osigurava putem satelita, postati dostupan u svim dijelovima Hrvatske, bez geografskih ograničenja.

Iz Telemacha poručuju kako će im to omogućiti obogaćivanje portfelja usluga koje će moći ponuditi korisnicima, uključujući i one koji su na dosad nepristupačnim područjima. Očekuju kako će najveće koristi od tehnologija i usluga imati u ruralnim sredinama, gdje je pokrivenost u pravilu slabija.

Zaposlenici ostaju, spektar usluga se širi

"Telemach sada cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga može ponuditi građanima u svakom kutku Hrvatske, što će doprinijeti snažnijoj digitalizaciji zemlje, a time i njezinom daljnjem napretku.
S Total TV-om dodatno rastemo objedinjujući naše kompetencije i obogaćujući TV iskustvo", rekao je predsjednik uprave Telemacha Adrian Ježina.

Pod okriljem Telemacha Hrvatska, korisnici Total TV-a nastavljaju koristiti ranije ugovorene usluge kao do sada, uz pristup još širem spektru usluga. Pridruživanjem zaposlenika Total TV-a koji svoju karijeru nastavljaju u Telemachu, dodatno jača i Telemachova baza znanja koja je protekle dvije godine, usporedno s unaprjeđenjem cjelokupnog poslovanja, kontinuirano obogaćivana.

Telemach je početkom studenog 2022. godine dovršio pripajanje Optima Telekoma.

Telemach je treći po veličini domaći telekom operator. U vlasništvu su United Grupe, koja je u prvom tromjesječju 2022. godine ostvarila 616,8 mil. eura prihoda. U dvije godine je od mobilnog operatora postao nacionalni operator sa spektrom telekomunikacijskih usluga, u rasponu od fiksnih i mobilnih usluga krajnjim korisnicima do spektra poslovnih rješenja za poslovne korisnike svih veličina.

Imali su na kraju tog kvartala 15,01 milijuna jedinica koje donose prihod, među kojima su 1,59 mil. pretplata na fiksne broadband priključke, 6,65 mil. pretplata za usluge namijenjene mobilnim uređajima i 1,28 mil. pretplata na usluge fiksnih glasovnih poziva.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next