Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Softversko rješenje poboljšava razinu sigurnosti na gradilištima Istaknuto

Softversko rješenje poboljšava razinu sigurnosti na gradilištima

Tvrtka PlanRadar razvila je softversko rješenje koje smanjuje razinu rizika kojem su izloženi građevinski radnici.

Zbog prisutnosti raznih građevinskih materijala, kemijskih tvari, rada s velikim opterećenjima, na velikim visinama i s teškom mehanizacijom građevinski radnici svakodnevno su izloženi nizu rizika od ozljeda i po život opasnih situacija.

Uz to, dugotrajan rad u takvim uvjetima može pogoršati postojeće i uzrokovati nove zdravstvena stanja bolesti, kao što su gluhoća, kronična opstruktivna plućna bolest i azbestoza. Stoga su procjena i bolje razumijevanje opasnosti kojima su radnici izloženi ključni su za razvoj strategija čije su provedbe nužne kako bi se spriječile nesreće na gradilištima i smanjio rizik.

Dio odgovora na ovaj problem nudi tvrtka PlanRadar, koja je razvila vlastito digitalno rješenje u području sigurnosti i zdravlja u građevinskom sektoru.

Lakši pristup podacima

PlanRadar je Software as service (SaaS) rješenje za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i tržištu nekretnina. Sjedište im je u Beču (Austrija), no imaju ured i u Zagrebu.

Početkom ove godine zaključili su rundu investicija serije B, vrijednu 69 milijuna američkih dolara, koju su predvodili Insight Partners i Quadrille Capital. U investiciji su također sudjelovali Cavalary Ventures, Headline, Berliner Volksbank Ventures, Aws Gründerfonds, Proptech1, Russmedia i GR Capital.

Prema riječima Bojana Petkovića, regionalnog direktora te tvrtke, potrebno je omogućiti lakše bilježenje učestalih problema, automatizacijom ubrzati proces prijavljivanja incidenata, kao i detaljnu analizu prethodnih prijava, kako bi se razvila strategija sprječavanja ponavljanja pogrešaka.

S druge strane, potrebno je dodatno raditi na izgradnji kulture kontinuiranog poboljšanja, omogućavajući radnicima lak pristup i usvajanje zdravstvenih i sigurnosnih informacija te postojećih procjena i izvješća.

Petković tvrdi kako PlanRadarovo rješenje omogućava lak pristup i bilježenje svih potrebnih informacija kad je riječ o komunikaciji vezanoj uz zdravlje i sigurnost na radu ili stvaranje predložaka i izvješća za buduću analizu. Pristup i bilježenje moguće je obaviti online ili offline.

Osobe zadužene za sigurnost i zdravlje na radu, dodao je Petković, pomoću tog rješenja mogu posao obavljati uu kraćem vremenskom razdoblju, uz uspostavljanje postupaka, procesa i praksi kojima se smanjuju poznati zdravstveni i sigurnosni rizici.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next