Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Vodeća ukrajinska IT tvrtka Intellias seli se iz Srbije u Hrvatsku Istaknuto

Vodeća ukrajinska IT tvrtka Intellias seli se iz Srbije u Hrvatsku

Intellias je jedna od najvećih ukrajinskih IT tvrtki za koju radi više od 2500 stručnjaka. Razvojni centri tvrtke nalaze se u Ukrajini, Poljskoj, a do nedavno i u Srbiji. Tvrtka razvija sveobuhvatan softver i pruža profesionalne usluge, specijalizirane za automobilsku industriju, navigacijske sustave, financijske i telekomunikacijske tehnologije. Više od 2 milijarde ljudi koristi tehnološke proizvode koje su razvili Intelliasovi inženjeri.


Intellias je objavio da u ovim teškim vremenima ne osjeća odgovarajuću potporu Ukrajini od strane srpskih vlasti u odnosu na druge zemlje, pa je stoga odlučio preseliti svoj razvojni centar iz Novog Sada u Zagreb.

Intellias Hrvatsku kao novu lokaciju nije odabrao slučajno, jer kaže da naša zemlja ima dobro razvijenu IT zajednicu i procjenjuje da domaća IT industrija zapošljava više od 60.000 stručnjaka i oko 5.700 tvrtki.

"Također, ova država uvijek je iskazivala podršku Ukrajini, posebno je podržala našu zemlju na putu prema EU, zatvorila nebo ruskim zrakoplovima, podržala ukrajinsku vojsku sa 16,5 milijardi grivnja (3,85 milijardi kuna) i nastavlja primati izbjeglice iz Ukrajine.

Za nas je vrlo važno kako druge zemlje u kojima se nalaze naši razvojni centri reagiraju na događaje u Ukrajini. Vidimo da hrvatski politički vrh aktivno podržava Ukrajinu u ratu i pruža azil izbjeglicama. Hrvatski dragovoljci otišli su u Ukrajinu pomoći našoj vojsci. S obzirom na sve ove čimbenike, odmah smo donijeli odluku da se ured Intelliasa preseli u Zagreb", rekao je Vitaly Sedler, izvršni direktor i suosnivač Intelliasa.

Tvrtka je već započela pripreme za siguran prijenos svih procesa i projekata iz Novog Sada u Zagreb.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next