Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Adobe ostvario dvoznamenkasti rast, dionica u padu Istaknuto

Adobe ostvario dvoznamenkasti rast, dionica u padu

Adobe je u fiskalnom tromjesječju koje je završilo s 3. prosincem ostvario više od 4,11 milijardi američkih dolara prihoda.

To je bilo za 20 posto više nego u istom razdoblju prošle godine i više od očekivanja analitičara (4,08 mlrd. USD).

Odjel Digital Media uprihodio je 3,01 mlrd. USD (za 21 posto više nego lani. Creative je porastao na 2,48 mlrd. USD (+19 posto), a Document Cloud 532 milijuna USD (+29 posto). Digital Experience kvartal je završio na 1,01 mlrd. USD prihoda (+23 posto), dok je Digital Experience upisao 866 mil. USD (+27 posto).

U Adobeu očekuju kako će fiskalnu 2022. završiti sa 17,9 mlrd. USD prihoda (sad su dosegli rekordnih 15,79 mlrd. USD, 23 posto više nego godinu prije). U prvom kvartalu planiraju prihod od 4,23 mlrd.USD. Također procjenjuju kako će se potencijalno tržište dok kojeg mogu doći proširiti do 205 mlrd. USD do 2024. godine.

Konkurencija stiska

Usprkos dvoznamenkastom rastu prihoda, cijena Adobeove dionice pala je do deset posto nakon objave financijskih rezultata jer su prognoze za iduću godinu bile ispod očekivanja investitora (18,2 mlrd. USD.

Ipak, Adobeova dionica porasla je dosad ukupno 26 posto tijekom ove godine, nešto više od indeksa S&P 500 koji je rastao 25,4 posto i značajno bolje od Dow Jonesa, koji je zabilježio porast i 17,4 posto.

Kako je riječ o zreloj softverskoj tvrtci, za očekivati je kako će im profitabilnost rasti brže nego prihodi.

U Adobeu su opreznije prognoze za tromjesječje koje će završiti s 3. veljačom iduće godine obrazložili mogućim jačanjem američkog dolara u odnosu na inozemne valute.

No, također su izloženi sve jačoj konkurenciji, čemu se trenutno nastoje suprotstaviti proširenjem linije proizvoda za marketing i analitiku. Dio kritičara ukazuje na to kako Adobe trenutno zaostaje za nekim od konkurenata.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next