Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Jack Dorsey postao novi CEO Twittera

Jack Dorsey postao novi CEO Twittera

Društvena mreža Twitter koja već duže vrijeme bilježi pad dionica i stagnaciju novih korisnika, dobila je novog/starog CEO-a, Jacka Dorseya. Upravni odbor počeo je s traženjem novog izvršnog predsjednika u lipnju, naglasivši kako će prihvatiti jedino onu osobu koja će se posvetiti poslu puno radno vrijeme. Ovo je bila izravna poruka osnivaču Twittera, Dorseyu, da će morati dati otkaz u start-up tvrtci za mobilno plaćanje Square, ako želi raditi u Twitteru. 

No prošli tjedan promijenili su odluku i odlučili da Dorsey može biti predsjednik obje kompanije. Njegov prethodnik bio je Dick Castolo, koji je prošle godine dao ostavku i time doveo Twitter u lošu situaciju gdje se dionice padale sve niže, dok krajem kolovoza ove godine nisu dosegle najnižu vrijednost od osnutka tvrtke. Dorsey je naveo kako je počašćen što ga je odbor izabrao za nastavljanje vođenje kompanije, navodi NYTimes.

Jack Dorsey koji ovim potezom postaje jedan od rijetkih predsjednika dvije kompanije izjavio je kako će se fokusirati na tri stvari: disciplinirano rješavanje, pojednostavljanje usluge i objašnjavanja Twitterove vrijednosti korisnicima. Ova promjena uzrokavala je uzletom njihovih dionica na burzi za sedam posto u ponedjeljak. Uskoro predstavljaju novu opciju kodnog imena Project Lightning, koja prikazuje top tweetove po temi.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next