Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Najboljih 1000 hrvatskih visoko-tehnoloških tvrtki po kriteriju PRIHODA za 2018. godinu Istaknuto

Najboljih 1000 hrvatskih visoko-tehnoloških tvrtki po kriteriju PRIHODA za 2018. godinu

U Hrvatskoj većina tvrtki spada u mikro ili mala poduzeća, što upravo dokazuje i ova tablica gdje 59,6 % tvrtki spada  u mikro poduzeća prema broju zaposlenih kao i godišnjem prihodu, a samo je 7 % tvrtki koje bi mogli smjestiti u kategoriju srednja poduzeća gledajući samo broj zaposlenika.

Top 1000 tvrtki prema godišnjem ukupnom PRIHODU sami vrh i po ovom kriteriju izlistavanja i dalje drži Hrvatski telekom te A1 i Tele 2,  no prema kriteriju PRIHODA na top ljestvici su se ovog puta istaknule i tvrtke, KING ICTCOMBISSPAN te OT-optima telekom. Dakle uz telekome, sistem integratori najviše generiraju PRIHOD no ne i DOBIT što pokazuje naša druga tablica gdje su u vrhu nalaze često i tvrtke koje same proizvode vlastita rješenja poput INFINUM-a, MICROBLINK-a, VIP-DAT-e, POSLOVNA INTELIGENCIJE, RIS-a, ŠPICA SUSTAV-a i drugih...

Iako Rimac automobili prema NKD-u spada u klasifikaciju 2910, što je proizvodnja motornih vozila, mi smo ga kao i lani uvrstili u ovu kategoriju jer je ta tvrtka prije svega orjentirana na tehnološke inovacije u automobilskoj industriji što dokazuju ulaganja stranih automobilskih kuća koja su često međusobno veliki konkurenti ali očito u ovoj iznimnoj tvrtki nalaze odgovore na svoje tehnološke izazove u području razvoja električnih vozila.

Rimac automobili se stoga našao na 33. mjestu ove liste. Tvrtka iako ne pokazuje dobit ima iznimno veliki rast Kapitalnih rezervi sa 188.921.457,00 na gotovo 305.722.542,00 kn što ukazuje na jaku financijsku stabilnost te sposobnost da privuče novi kapital.

Detaljniji opis djelatnosti nekih tvrtki možete pratiti na našim poslovnim informativnim servisima www.itbizcrunch.com te www.whoiswhoinit.com kroz javne objave i detaljne opise njihovih djelatnosti i proizvoda ali nagrada i priznanja koja im se dodjeljuju u našim stručnim programima evaluacije i nagrađivanja kroz projekte: ICT GOLD AWARD, 50UP!, Supertec employer, ICT verified supplier.

Zanima li Vas poredak TOP 1000 hrvatskih visoko-tehnoloških tvrtki po kriteriju ukupnog godišnjeg PRIHODA posjetite ovu poveznicu.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next