Biz Tech web portal powered by vidi logo2

1608 sudionika na novom online tečaju u sklopu „e-Škola“ Istaknuto

1608 sudionika na novom online tečaju u sklopu „e-Škola“

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet javlja o iznimno velikom interesu za njihov novi online tečaj u sklopu pilot projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola". Čak 1608 polaznika sudjeluje na masovnom otvorenom online tečaju – „Moodle dizajner“.

Besplatan tečaj traje šest tjedana i namijenjen je sudionicima pilot projekta "e-Škole“, ali i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim i drugim obrazovnim i znanstvenim ustanovama koje ne sudjeluju u projektu, kao i svim drugim zainteresiranim korisnicima u Hrvatskoj i regiji koji žele naučiti kako samostalno osmisliti i izraditi online tečaj u Moodle-u te podijeliti svoja znanja i iskustva korištenja Moodle-a u nastavi.

Moodle (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Enviroment) je programski alat za izradu digitalnih obrazovnih sadržaja te za održavanje nastave na daljinu. Radi se o slobodnom softveru otvorenog koda, što je pridonijelo velikoj popularnosti i kontinuiranom razvoju Moodlea. Potvrđuje to i broj ovogodišnjih prijava gdje se u prva tri dana za tečaj prijavilo više od 400 sudionika, čime su premašene ukupne brojke prošlih Moodle tečajeva održanih 2014. i 2015. godine.

CARNetov tečaj „Moodle dizajner“ sadržajno se naslanja na ranije tečajeve, no nadograđuje se i osvježava zbog razvoja samog alata pa je ove godine obogaćen novim video materijalima koji doprinose dinamici i zanimljivosti učenja te efikasnijem prenošenju znanja o alatu Moodle. Tijekom tečaja polaznici se upoznaju sa sučeljem i mogućnostima ovog alata, uče kako izraditi vlastiti sadržaj te kako efikasno koristiti alate za komunikaciju i kolaboraciju, ali i način na koji će u budućnosti upravljati vlastitim tečajevima i polaznicima.

Tijekom trajanja tečaja polaznici individualno svladavaju gradivo te sami izrađuju zadatke, ali i sudjeluju u zajedničkim aktivnostima s ostalim polaznicima, odnosno u diskusijama na forumima i međusobnom vrednovanju postignuća. Polaznici pristupaju tečaju i rade na njemu u vrijeme kada to njima najviše odgovara, a mentori tijekom tečaja polaznicima pružaju samo osnovnu podršku u svladavanju nastavnih sadržaja, odnosno ne sudjeluju u evaluaciji znanja.

Nakon uspješnog dovršetka tečaja, polaznici će biti potpuno osposobljeni da sami kreiraju osnovni online tečaj iz područja koje sami odaberu, a jedna od koristi ovakvog masovnog online pristupa je i mogućnost razmjene iskustava polaznika u primjeni e-učenja u nastavi i u drugim kontekstima.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next