Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Veritas se odvojio od Symanteca i počeo samostalno poslovati u Hrvatskoj

Drago Gajski, regionalni direktor Veritasa za područje jugoistočne Europe Drago Gajski, regionalni direktor Veritasa za područje jugoistočne Europe

Veritas, tvrtka za upravljanje podacima (information management), je 12. listopada u Zagrebu najavila početak samostalnog poslovanja i na hrvatskom tržištu, kroz nastavak sporazuma s dosadašnjim regionalnim predstavnikom za proizvode i usluge Veritasa, tvrtkom MiTech Systems. Od početka ove godine u tijeku je postupno odvajanje Veritasa od dosad matične tvrtke, Symanteca, a sredinom kolovoza potvrđeno je kako će Veritas za 8 milijardi dolara preuzeti grupa investitora koju vodi The Carlyle Group.

Tvrtka Symantec nastavit će se fokusirati na područje informatičke sigurnosti, otkrivanja i prevencije sigurnosnih propusta i zlonamjernih napada svih vrsta, dok će Veritas nastaviti razvijati proizvode i rješenja vezana uz upravljanje podacima, njihovu sigurnu pohranu i povrat, dostupnost kritičnih aplikacija u korporativnom okruženju, te analizu i dubinski uvid u velike količine nestrukturiranih podataka, uključujući otkrivanje onih koji su od ključne važnosti za poslovanje.

Veritas svojim proizvodima i rješenjima pomaže tvrtkama i drugim vrstama organizacija da bolje upravljaju velikom količinom podataka koja se danas stvara u gotovo svakom poslovnom okruženju. S jedne strane, rastu ulaganja u IT infrastrukturu i njezina kompleksnost, a količina podataka s kojom se suočavaju organizacije svih vrsta u dramatičnom je porastu. No, s druge strane, tvrtke ne razmišljaju dovoljno o tome kako će upravljati svim tim podacima te iz njih izvući stvarnu poslovnu korist ili ih zaštititi od slučajnog gubitka ili namjerne krađe.

"Gledajući uz perspektive Hrvatske te područja jugoistočne Europe, smatramo kako uz Veritasova rješenja koja posjedujemo za već spomenuta područja upravljanja podacima, njihovu zaštitu, prevenciju gubitka i krađe te visoku dostupnost kritičnih aplikacija najviše možemo pomoći gospodarskim subjektima poput financijskog i telekomunikacijskog sektora, zdravstva, javne uprave i mnogih drugih da bolje koriste podatke koje prikupljaju i čuvaju. Veritasova rješenja, osim što pomažu u identificiranju ključnih i za poslovanje važnih podataka, također mogu pomoći institucijama i poslovnim subjektima da uspješno implementiraju i provode politiku zaštite podataka koje moraju čuvati, usklade se sa standardima i pravnim okvirom koji propisuje koliko se dugo pojedini podaci smiju ili moraju čuvati. Općenito, tvrtke moraju posvetiti veću brigu podacima koji se u mnogim slučajevima jednostavno gomilaju, bez prave strategije upravljanja njima i ideje kako ih koristiti u poslovanju", naglasio je Drago Gajski, regionalni direktor Veritasa za područje jugoistočne Europe.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next