Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Srce poklanja besplatne obrazovne programe za IT stručnjake i studente Istaknuto

Srce poklanja besplatne obrazovne programe za IT stručnjake i studente

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) slavi 50 godina od svog osnutka. S ciljem obilježavanja te godišnjice Srce je osiguralo besplatno pohađanje obrazovnih programa svojim sadašnjim i budućim polaznicima.

Akcije su namijenjene dvjema skupinama polaznika. Prva su skupina IT stručnjaci - djelatnici visokih učilišta i javnih instituta zaduženi za računalnu infrastrukturu, a druga, ona najbrojnija u sustavu visokog obrazovanja su studenti.

IT stručnjaci na visokoškolskim ustanovama važni su partneri Srca u izgradnji i razvoju napredne i kvalitetne informacijske i komunikacijske infrastrukture u akademskoj i istraživačkoj zajednici. Studentima, s druge strane, Srce pruža mogućnost da tijekom studija ojačaju svoje kompetencije koje će im biti od pomoći u profesionalnom i osobnom razvoju. Zato su u okviru obilježavanja 50. godišnjice Srca osmišljene obrazovne akcije koje tim skupinama omogućavaju besplatno pohađanje i onog dijela obrazovnih programa Srca za koje se inače plaća naknada.

U okviru obrazovne akcije namijenjene IT stručnjacima pod nazivom „edu4IT za 50 godina Srca“ 50 polaznika programa ima priliku besplatno pohađati obrazovne sadržaje razine Sistemski administrator 1 koji su dio specijalističkog obrazovnog programa edu4IT.

Ovaj uspješan program Srca namijenjen je IT stručnjacima i osobama koje se bave primjenom informacijske tehnologije u obrazovnim i istraživačkim ustanovama, odnosno održavanjem računalnih sustava i digitalnih usluga, a koji se žele profesionalno usavršavati u području sistemske administracije.

Obrazovni program edu4IT Sistemski administrator 1 počinje u ponedjeljak, 12. travnja 2021. godine održavanjem uvodne radionice, a završava 15. srpnja 2021. godine.

Obrazovna akcija namijenjena studentima pod nazivom „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ predviđa održavanje ukupno 50 tečajeva tijekom godine, a omogućava svakom studentu pohađanje bez naknade jednog od odabranih pet naslova. Održavanje ove posebne serije tečajeva započet će tijekom svibnja 2021. godine. Riječ je o tečajevima za koje je do sada iskazan veliki interes, ali i onima koji bi studentima mogli biti korisni u budućem radu, a uključuju teme iz područja web-tehnologija, programiranja, uporabe grafičkih alata te statističke analize podataka. Ovi tečajevi održavat će se svaki mjesec, tijekom godine dana, a očekujemo da će na ukupno 50 tečajeva biti više od 500 polaznika.

Više informacija o akcijama dostupno je na web-stranici obrazovnih usluga Srca.

Srce i stručnjaci Srca provođenjem obiju akcija pod skupnim nazivom „Od Srca znanje na dar“ ponovno potvrđuju usmjerenost Srca na širenje informatičke pismenosti i aktivno omogućavaju korisnicima stjecanje novih znanja i kompetencija na čemu Srce uspješno radi već 50 godina.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next