Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Xiaomi razgovara s proizvođačima auta o potencijalnom partnerstvu Istaknuto

Xiaomi razgovara s proizvođačima auta o potencijalnom partnerstvu

Xiaomi je vodio razgovore s etabliranim proizvođačima automobila o potencijalnim partnerskim sporazumima za proizvodnju, izjavili su upućeni izvori, dok čeka odobrenje Pekinga za licencu koja bi mu omogućila pravo na vlastitu proizvodnju električnih automobila.

Kineski gigant za pametne telefone, koji ima ambicije postati proizvođač vlastitih električnih vozila pod vlastitim brendom, povezao se s nekoliko proizvođača automobila, uključujući Brilliance Auto Group Holdings i Chery Automobile, izjavili su upućeni izvori koji nisu željeli biti imenovani jer su razgovori povjerljivi.

Xiaomi je također razgovarao s Beijing Automotive Group o potencijalnoj suradnji u vezi s proizvodnjom električnih vozila, izvijestio je Bloomberg u kolovozu prošle godine.

Širenje potrage tvrtke Xiaomi dolazi dok Kina pokušava ograničiti broj licenci za proizvodnju električnih vozila kako se tržište novih energetskih vozila u zemlji razvija. Nakon brzog rasta tijekom godina velikodušnih subvencija, sektor električnih vozila sada malo usporava, a postojeći igrači snižavaju cijene kako bi potaknuli potražnju potrošača. To dovodi do toga da novi sudionici na tržištu traže partnerstva s licenciranim proizvođačima ili mijenjaju potpuno svoje poslovne planove.

Xiaomi je odbio komentirati. Predstavnici Brilliance Auto i Chery nisu odgovorili na pozive i e-mailove sa zahtjevom za komentar za medijsku kuću Bloomberg.

U međuvremenu, Xiaomi još uvijek radi na dobivanju relevantnih odobrenja od Ministarstva industrije i informacijske tehnologije, koje odobrava proizvodnju električnih vozila, izjavili su izvori. Razmatranja s drugim proizvođačima automobila su u tijeku i nije sigurno hoće li se bilo kakva partnerstva ostvariti, dodali su.

Suosnivač Xiaomija, Lei Jun, obećao je uložiti oko 10 milijardi dolara kako bi električna vozila postala stvarnost za tu tehnološku grupu i još uvijek se nada da će lansirati svoj prvi električni automobil iduće godine. Bloomberg Intelligence je prošli mjesec izjavio da bi Xiaomijeva inicijativa za električnim vozilima mogla negativno utjecati na profit tijekom iduće dvije godine s manje od 5% udjela u prodaji.

Kroz napore smanjenja troškova, Xiaomi je uspio izvijestiti da je njihov čisti dobitak bolji od očekivanog i iznosi 3,67 milijardi juana (473 milijuna dolara) u tri mjeseca zaključno s lipnjem, što je više od prosječnog procijenjenog iznosa od 3,16 milijardi juana. Prihodi su pali za 4% na 67,4 milijarde juana.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next