Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Problemi s proizvodnjom Apple Vision Pro - prilagodili očekivanja o prodaji Istaknuto

Problemi s proizvodnjom Apple Vision Pro - prilagodili očekivanja o prodaji

Apple smanjuje ciljeve proizvodnje za svoj Vision Pro headset za virtualnu i proširenu stvarnost jer se proizvođači bore s kompleksnim dizajnom tog novog gadgeta, izvijestio je Financial Times.

Apple sada priprema manje od 400.000 jedinica headseta vrijednog 3.499 dolara za 2024. godinu, navodeći neidentificirane izvore bliske Appleu i kineskoj tvrtki Luxshare Precision Industry, koja inicijalno sastavlja uređaj. Dva dobavljača komponenti sa sjedištem u Kini izjavila su da Apple traži samo dovoljno dijelova za od 130 do 150 tisuća jedinica u prvoj godini, dok su planovi za jeftiniju verziju odgođeni, izvijestio je list.

Cijena dionica Luxsharea pala je nakon ranijih dobitaka, ali je i dalje porasla za otprilike 3,5% u ponedjeljak poslijepodne u Shenzhenu.

Apple je ostvario povijesni uspjeh na Wall Streetu nakon što je tržišna vrijednost prešla 3 trilijuna dolara, jer investitori i dalje ulažu u velike tehnološke tvrtke.

Vision Pro, predstavljen prošlog mjeseca, Appleov je najnoviji potez u održavanju prodajnog zamaha i pokušaju poticanja industrije miješane stvarnosti koja već godinama pokušava ući u mainstream. Uređaj, koji podsjeća na high-tech skijaške naočale, imat će vlastiti operativni sustav, visionOS, i poseban App Store. Planirano je da stigne na tržište početkom iduće godine u SAD-u, a kasnije i u ostalim regijama.

Apple-WWCD23-Vision-Pro-glass-230605.jpg

No, nove projekcije su značajno smanjene u odnosu na prethodni interni cilj prodaje od jednog milijuna jedinica u prvih 12 mjeseci, prema Financial Timesu.

Jedna od glavnih prepreka je proizvodnja unutarnjih zaslona visoke razlučivosti, koji istovremeno projiciraju oči korisnika prema vanjskom svijetu, navodi se u članku. Apple također radi na jeftinijoj verziji headseta s korejskim proizvođačima zaslona, prema informacijama dvije osobe s izravnim saznanjima, prenosi Financial Times.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next