Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Iz Binancea povučeno tri mlrd. USD u 24 sata Istaknuto

Iz Binancea povučeno tri mlrd. USD u 24 sata

Najveća svjetska mjenjačnica kriptovaluta Binance obustavila je isplatu stablecoina USDC dok ne okonča zamjenu tokena koji obuhvaća tu digitalnu imovinu.

Podizanje drugih tokena vezanih s američkim dolarom - tethera i BUSD-a, stablecoina iza kojeg stoje Binance i tvrtka Paxos - i dalje se odvija kao i dosad.

Prvi čovjek Binancea Changpeng Zhao u objavi je na Twitteru naveo kako ta tvrtka bilježi povećani broj povlačenja sredstava u USDC-u.

Povukao se veliki igrač

No, dodao je, kanal za zamjenu iz PAX/BUSD u USDC mora ići preko banke u New Yorku, u američkim dolarima. Očekuje kako će se situacija normalizirati nakon što banke ponovno počnu s radom.
Prema podacima tvrtke Nansen, Binance je zabilježio najveću razinu dnevnog povlačenja sredstava od lipnja ove godine.

Neto odljev dosegnuo je razinu od tri milijarde USD u zadnjih 24 sata. Među onima koji su povukli najviše novca bila je tvrtka Jump Trading, jedna od najvećih među igračima na kriptotržištu.

Nakon kolapsa kriptomjenjačnice FTX u studenom brojni su investitori na oprezu jer očekuju probleme i u drugim tvrtkama. Osnivač i bivši glavni izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried uhićen je na Bahamima nakon što su američke vlasti podigle optužnicu protiv njega.

Zabrinutost oko Binancea sve je veća zadnjih nekoliko tjedana. Pokušavajući smiriti korisnike i uvjeriti ih u sigurnost njihovih depozita, ta je mjenjačnica objavila prvo izvješće o stanju pričuva, ne bi li pokazala kako posjeduje dovoljno novca za pokrivanje svih transakcija svojih klijenata.

Ali, to je otvorilo više novih pitanja, posebno zbog toga što u to izvješće nisu uključeni podaci o internim financijskim kontrolama, kao i drugi elementi koji bi mogli uvjeriti korisnike kako je njihov novac siguran, piše Forbes

Uz to, Reuters je objavio kako neki američki tužitelji, nakon istrage koja je potrajala četiri godine, vjeruju kako raspolažu s dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv pojedinih direktora u Binanceu, uključujući i Zhaoa.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next