Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Suđenje Elonu Musku zbog odustajanja od Twittera počinje u listopadu Istaknuto

Suđenje Elonu Musku zbog odustajanja od Twittera počinje u listopadu

Sud u američkoj saveznoj državi Delaware prihvatio je prijedlog o ubrzanom postupku za suđenje kojim Twitter od Elona Muska traži provedbu 44 milijarde američkih dolara vrijednog preuzimanja u skladu s postignutim dogovorom.

Twitterovi odvjetnici su tijekom ročišta ustvrdili kako je rok za početak suđenja u rujnu ove godine u skladu s rasporedima sličnih suđenja prije.

Istaknuli su kako je razmjerno kratak rok nužan ne bi li se izbjegla dodatna šteta povrh one koju ta tvrtka već trpi zbog neizvjesnosti oko provedbe transakcije i Muskovog odustajanja na kraju.

Također su optužili Muska za pokušaj zavlačenja kako bi ostalo premalo vremena za žalbe prije no što financijske obveze koje je preuzeo kako bi akvizicija bila moguća isteknu.

Sud stalo na Twitterovu stranu

Muskov odvjetnik kontrirao im je tvrdnjom kako su predloženi rokovi nedovoljni za pregled ogromne količine podataka vezanih uz slučaj, poglavito onih o broju lažnih korisničkih računa. Twitter je optužio zbog toga što i dalje nastoje zatajiti taj podatak.

Twitterov pravni tim na to je uzvratio kako određivanje broja lažnih korisničkih računa nije nužno za ovaj slučaj jer, kako su naveli, "ništa u sporazumu o preuzimanju ne upućuje na to pitanje".

Muskovi odvjetnici su početkom srpnja poslali u njegovo ime pismo šefici Twitterove pravne službe Vijayi Gadde, kojim su ju obavijestili kako milijarder odustaje od preuzimanja zbog toga što nije dobio broj lažnih korisničkih računa.

Twitter je na to podignuo tužbu, nastojeći prisiliti Muska na ispunjavanje preuzetih obveza. Tražili su početak suđenja u rujnu ove godine.

Muskovi odvjetnici su zatražili odbacivanje tog zahtjeva i početak suđenja tijekom iduće godine. Twitter su optužili za požurivanje suđenja nakon što su odugovlačili s ispunjavanjem vlastitih obveza.

Sud je odlučio kako će petodnevno suđenje početi u listopadu ove godine, piše CNBC.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next