Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Gideon ima novog potpuno autonomnog robota za skladišta Istaknuto

Gideon ima novog potpuno autonomnog robota za skladišta

Gideon, tvrtka za robotiku i rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji, predstavila je novo rješenje Trey, autonomni viličar za utovar i istovar kamionskih prikolica.

Trey bi trebao moći utovarivati i istovarivati palete potpuno autonomno, štedeći više od 80 posto radnog vremena radnika. Može raditi sigurno, dosljedno i pouzdano u dinamičnim okruženjima, u neposrednoj blizini ljudi.

Novo rješenje za utovar i istovar kamiona kombinira Gideonovu tehnologiju autonomije, softver za upravljanje operacijama te robusno, namjenski razvijeno vozilo tvrtke Infinity Machine & Engineering Corp. Trebalo bi biti jednostavno za korištenje, implementaciju i skaliranje te minimalno utjecati na postojeću infrastrukturu.

Automatizacijom do povećanja kapaciteta

U Gideonu kažu kako Trey može tvrtkama pomoći u ublažavanju nedostatka radne snage, povećanju kapaciteta te stabilnosti i učinkovitosti procesa. Također bi trebao značajno povećati sigurnost, smanjiti mogućnost ozljede na radu te oštećenja robe i opreme.

"Svijet treba nove načine rješavanja izazova. Vjerujemo kako automatizacijom najsloženijih operacija rukovanja materijalom možemo pridonijeti eksponencijalnom povećanju kapaciteta čovječanstva za transport tereta.

Uz podršku naših kupaca, partnera i investitora, razvili smo novi model autonomnog mobilnog robota za utovar i istovar kamionskih prikolica, alat koji nadograđuje ljudski talent", rekao je Matija Kopić, izvršni direktor i suosnivač Gideona.

"Novo Gideonovo rješenje donosi uzbudljiv potencijal za optimizaciju operacija, za povećanje učinkovitosti i nove načine rada", kazao je Annant Patel, direktor u Koch Disruptive Technologies, podružnici grupacije Koch Industries, i član odbora u Gideonu.

Ta je tvrtka sudjelovala u zadnjoj rundi investicije serije A u Gideon u lipnju 2021. godine, vrijednoj 31 milijun američkih dolara.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next