Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infobip otvorio zagrebački kampus, vrijedan 150 milijuna kuna Istaknuto

Suvlasnici Infobipa Roberto Kutić, Silvio Kutić i Izabel Jelinić Suvlasnici Infobipa Roberto Kutić, Silvio Kutić i Izabel Jelinić

Infobip je u Zagrebu službeno otvorio svoj kampus Alpha Centauri. Može primiti do 800 zaposlenika i ima vlastiti mini hotel.

Novi kampus u južnom dijelu Zagreba prostire se na 11.900 kvadrata zatvorenog i 5.100 kvadrata otvorenog prostora.

Kampus je gradilo 35 tvrtki. Projektiranje je trajalo godinu i tri mjeseca, a proces izgradnje godinu i devet mjeseci do uporabne dozvole.

Sagrađen je na zemljištu veličine oko 20 tisuća četvornih metara, od čega je trenutno iskorišteno oko osam tisuća kvadrata. Preostali prostor rezerviran je za gradnju istog ili sličnog objekta.

Mjesta za 800 zaposlenika

Od ukupno osam katova tri su uredski prostori, na jednom su restoran i konferencijska dvorana, a na preostala tri prostori za rad i edukaciju, rekreacijska dvorana, teren za skvoš i zajednički lounge prostor.

Opremljen je i s 26 hotelskih soba u kojima mogu boraviti zaposlenici i gosti koji iz drugih kompanijskih ureda diljem svijeta dolaze u Zagreb.

Kampus može primiti preko 800 zaposlenika, od čega je 300 softverskih inženjera. Svi zaposlenici i gosti Alpha Centaurija imaju pravo na besplatno korištenje svih resursa kampusa.

Kampus Alpha Centauri razvili su arhitektonski timovi iz 3LHD-a i Fabrike. Koštao je više od 150 milijuna kuna.

Infobip Alpha Centauri
 
"U Infobipu radimo na razvoju cijele tehnološke zajednice u Hrvatskoj na tri razine.

Prva je razvoj i inoviranje koje predvode naši zaposlenici u Hrvatskoj i svijetu. Druga je postavljanje Hrvatske u središte developerske zajednice u ovom dijelu Europe kroz Infobip Shift. I treće, dajemo znanje i otvaramo
vrata globalnog tržišta domaćim startupovima kroz naš program Startup Tribe.

Hrvatska ima vrhunske talente i jako nas veseli da svojim djelovanjem možemo pomoći da se njihovi potencijali ostvare", istaknuo je tijekom predstavljanja Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

Infobip je tijekom 2021. godine ostvario oko 1,18 milijardi američkih dolara prihoda.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next