Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Google će blokirati oglase uz sadržaj koji niječe rat u Ukrajini Istaknuto

Google će blokirati oglase uz sadržaj koji niječe rat u Ukrajini

Google neće pomoći web odredištima, aplikacijama i kanalima na YouTube u prodaji oglasa uz sadržaje koji iskorištavaju, niječu ili podržavaju sukob u Ukrajini.

Ta tvrtka i inače brani postavljanje oglasa uz sadržaje koji potiču nasilje i poriču tragične događaje. Ista pravila primjenit će i na invaziju ruskih snaga na Ukrajinu. Sad su odlučili poduzeti dodatne korake kako bi pojasnili i, u određenim slučajevima, proširili smjernice monetizacije sadržaja kad je u pitanju rat u Ukrajini.

U e-mailu poslanom izdavačima do kojeg su došli u Reutersu iz Googlea su naveli kako neće prikazivati oglase uz, primjerice, tvrdnje kako su žrtve odgovorne za vlastitu tragediju i slične oblike okrivljavanja žrtve, poput recimo tvrdnji kako Ukrajina čini genocid ili namjerno napada vlastite građane.

Google također brani prikaz oglasa uz osjetljive događaje, što se odnosi i na rat.

Blokada Google News

Viši ruski dužnosnici istaknuli su kako su zapadni mediji pogrešno izvještavali o ratu u Ukrajini. I dalje tvrde kako je riječ o posebnoj operaciji s ciljem demilitarizacije te države.

U odgovoru na Googleovu najavu ruska regulatorna agencija Roskomnadzor blokirala je agregator vijesti Google News zbog, kako su naveli, omogućavanja pristupa lažnim vijestima o vojnom djelovanju u Ukrajini.

Blokadu su potvrdili i u Googleu. Potez ruskih vlasti dogodio se oko tjedan dana nakon što su od Googlea zatražili onemogućavanje širenja prijetnji na YouTubeu koje su nazvali "terorističkima u prirodi" te za koje smatraju kako predstavljaju prijetnju životu i zdravlju ruskih građana, piše Al Jazeera.

Više zapadnih oglašivačkih i servisa vezanih uz društvene mreže najavilo je nova ograničenja za sadržaje i plaćanja vezana za rat u Ukrajini. Ranije su blokirali ruske državne medije Russia Today i Sputnik.

Početkom ovog mjeseca Google je prestao prodavati sve oglase online u Rusiji, piše Reuters.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next