Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Uskoro počinje CES 2022, evo koji bi ga trendovi mogli obilježiti Istaknuto

Uskoro počinje CES 2022, evo koji bi ga trendovi mogli obilježiti

U srijedu, 5. siječnja, počet će najveći sajam potrošačke elektronike u svijetu, Consumer Electronics Show (CES).

CES 2022 odvijat će se u znatno otežanim uvjetima zbog naglog širenja soja omikron koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19. Ipak, organizatori ne odustaju od događanja uživo pa pogledajmo što možemo očekivati do 8. siječnja.

Odustajanja

Dosad je veliki broj velikih i važnih tvrtki odustao od nastupa uživo na CES-u 2022. ili će se pojaviti u značajno smanjenom opsegu nego što je bilo prvotno planirano.

Među njima su GM, Google, Microsoft, AMD, OnePlus, MSI, Lenovo, Intel, T-Mobile, AT&T, Meta, Twitter, Amazon, Proctor & Gamble, Mercedes, BMW, Panasonic, IBM, TikTok i Pinterest. što se medija tiče, tu su Tech Crunch, Engadget,Verge, CNET, PCMag, Tom’s Guide, Tech Radar i drugi.

Među onima koji i dalje drže položaj su LG, Qualcomm, Samsung i Sony.

CES je za dlaku izbjegao otkazivanje 2020. godine, dok je 2021. otvorila pitanje može li događanje s tolikim fokusom na hardver uopće biti održano u potpunosti online. Prema dosadašnjim iskustvima, to ne ne čini kao izgledna opcija.

Umreženi fitness

Ovo je područje u usponu zadnjih godina. Tvrtku Mirror preuzeo je Lulu lemon, Peloton je imao nekoliko dobrih godina zaredom (usprkos povremenim nevoljama), a više je proizvođača opreme za kućni fitness također dobilo investicije.

Taj je trend ponešto usporen nakon što su teretane ponovno otvorile vrata diljem svijeta. Ali, pošto se čini kako nas koronavirus uzročnik bolesti COVID-19 neće tako skoro napustiti, za očekivati je kako niti dobro razdoblje za tvrtke koje se bave umreženim fitnessom neće tek tako biti okončano.

Očekujte više startupova koji će se baviti uređajima iz kategorije nosivog računalstva, uključujući i pametno prstenje, nakon što je Oura postigla uspjeh.

Roboti

Roboti iz godine u godinu igraju sve važniju ulogu na CES-u. Ove se godine možemo nadati egzokosture, robotske tehnologije za osobe treće životne dobi, proteze i robote za dezinfekciju, kao i robote za dostavu do kućnog praga.

Lidar

Potražnja za ovom tehnologijom je u proastu pa očekujte povećanu ponudu kako novih tako i već etabliranih tvrtki. Držite oko i na električnim biciklima.

Rad na daljinu

Pandemija je ostavila dubok i dugotrajan trag na ovu kategoriju uređaja i servisa. Iako je zabilježen veliki napredak, ipak ima još toga što se može poboljšati. Fokus će biti na opremi za kućne urede, piše Tech Crunch.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next