Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Infinum preuzima makedonski 3P Development, traže nove akvizicije Istaknuto

Nikola Kapraljević (Infinum) Nikola Kapraljević (Infinum)

Infinum će preuzeti makedonsku tvrtku 3P Development.

Planiraju intenzivno ulagati u novu podružnicu i kroz tri godine proširiti tamošnji tim od 30 - većinom inženjera, dizajnera i voditelja projekata - na oko 100 zaposlenika.

U portfelju makedonske agencije su projekti za Virgin Mobile, Novartis, Hilton, Coca - Colu HBC, između ostalih. 3P Development će nastaviti pružati podršku postojećim klijentima. No, kako će makedonski ured rasti, tako će njegovi zaposlenici biti više uključivani u druge Infinumove projekte.

Ulogu izvršnog direktora za Makedoniju preuzet će osnivač 3P Developmenta, Gjorgi Kosev. Kosev iza sebe ima gotovo 15 godina međunarodnog iskustva u razvoju poslovanja i vođenju razvojnih timova. Prije nego što je osnovao 3P radio je, između ostalih, za Oracle i Seavus.

Aktivna potraga za kompatibilnim tvrtkama

Zbog veličine Infinum grupe transakciju još treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Infinum trenutno ima 350 zaposlenika. U posljednjih šest mjeseci otvorila urede na tri nova tržišta, tako da sada posluju na šest lokacija u Europi i Sjedinjenim Državama.

"Dosad smo se širili samostalnim otvaranjem ureda i organskim rastom. Ovom akvizicijom otvaramo novo poglavlje u razvoju. U potrazi smo za tvrtkama komplementarnima Infinumu, kako za Zapadu, tako i u regiji", rekao je Nikola Kapraljević, operativni direktor Infinuma. 

"U Makedoniju donosimo nove mogućnosti zapošljavanja, zanimljive međunarodne projekte, 16 godina iskustva u razvoju digitalnih proizvoda te iskustvo u skaliranju biznisa", dodao je Kapraljević.

Financijski savjetnik Infinuma u ovoj transakciji su Grubišić & partneri - Korporativne financije, dok je Odvjetničko društvo Polenak angažirano kao pravni savjetnik.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next